Homme on Palivere kettagolfiraja avavõistlus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee


Palivere kettagolfiraja skeem. Foto: Urmas Lauri

Sel nädalal valmis Paliveres kettagolfiraja laiendus ning spordihuvilistel on nüüd võimalik läbida 18 korviga 2,2-kilomeetrine rada.

Täisrajale mahub korraga 90 mängijat. „Varem pääses rajale korraga 45 huvilist, siis ei saanud me kõiki soovijaid korraga vastu võtta, inimesed pidid ootama,“ ütles Põhja-Läänemaa turismi- ja spordiobjektide halduskeskuse juhatuse liige Mati Kallemets.

Kallemetsa sõnul on kettagolf väga populaarne spordiala. „Kui varem olid Palivere magnetiks suusarajad, siis praegu on parkla ka suvel autosid täis. disc golf tõi meile uue hingamise,“ tõdes Kallemets.

Kettagolfi harrastajatele uusi väljakutseid ja põnevaid elamusi pakkuva raja ehitamine annab võimaluse taotleda Palivere disc golf’i rajale kõrgemat kategooriat ning loob eeldused üle-eestiliste võistluste korraldamiseks ning suurema hulga huviliste teenindamiseks.

Põhja-Läänemaa turismi- ja spordiobjektide halduskeskus sai kunstlume tootmiseks vajalike seadmete ostmiseks, puurkaev-pumbajaama rajamiseks ning disc golf’i-raja täiendamiseks PRIA-lt toetust 77 555 eurot. Kettagolfiraja projekti toetas 12 500 euroga ka SA Eesti Terviserajad. Lääne maavalitsus finatseeris arendustegevuse taotamise programmist kettagolfipargi projekteerimistöid 900 euroga.

Lääne-Nigula vallavalitsus toetab Põhja-Läänemaa turismi- ja spordiobjektide halduskeskuse tegevust 12 000 euroga aastas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments