Lihula saab ringristmiku ja uue kõnnitee

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Eskiis

Sel nädalal alustati Lihulas Aia tänava kõnnitee ehitusega, mis on esimeseks etapiks selle tänava rekonstrueerimisest, kirjutab Lihula Teataja.

Peatumine ja parkimine Lihula lasteaia Aia tänava poolsel küljel on pikemat aega olnud suur probleem ja tekitanud hulgaliselt liiklusohtlike olukordi. Kuigi lasteaia tarbeks on rajatud suur parkla, kasutasid paljud lapsevanemad mugavusest just Aia tänava poolset väravat ja parkisid vaatamata keelumärkidele lausa sõiduteele või märgiga tähistatud keelualale.

Ka on Lasteaia, Aia ja Pioneeri tänavate ristmik olnud Lihulas pikemat aega üks keerulisemaid liiklussõlmi – ristmiku nähtavus on Lasteaia tänava poolt tulijatele olnud halva nähtavusega.

Lihula esimene ringristmik

Projekti alusel rekonstrueeritakse Lihula linnas asuv Aia tänava lõik vahemikus Tallinna mnt – Pioneeri tn (Lasteaia tn) kogupikkusega 157 m. Tööd tehakse kahes etapis.
I etapp on Aia tn äärne kõnnitee koos lühiajalise parkimise kohtadega lasteaia ees, mille valmimistähtaeg on tänavu novembris. II etapp on Aia tn sõidutee lõik koos ringristmikuga, mis valmib pärast Lihula linna soojustrasside renoveerimist ehk eeldatavasti sügisel 2018.

Kuivõrd soojatrasside paigaldamise käigus kaevatakse Aia, Pioneeri ja Lasteaia tänavate ristmik üles ning tööde valmimisel peab teekatte olema taastatud, oli mõistlik need projektid käima lükata üheaegselt ja ühtaegu kasutada võimalust lahendada olemasolev ebamäärane liiklusolukord, vältides seejuures tarbetuid kulutusi.

Kõnnitee ja ringristmiku ehitamise käigus paigaldatakse teelõigule ka valguspostide kannud ja kaablid ning hiljem ka postid ja valgustid SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse kaudu Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist rahastatava Lihula tänavavalgustuse rekonstrueerimise projekti raames.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Raul
6 aastat tagasi

No kuulge, Lihula ei ole ju linn. Heal juhul alev…. Märjamaa on on alev ja suurem rahvaarvult, kui Lihula… Mis siis Lihulast linna teeb?

ohmu
6 aastat tagasi

no mis linn see on kus pole ühte, kasvõi miniatuurset, ringristmikku. Tublid tõesti. Millal see lastehaigus meie maanteeametil küll läbi saab…