Minister: Läänemaa ei ole ühistranspordikeskuse lahendust välja pakkunud

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Läänemaa on üks kolmest maakonnast, mis ei ole leidnud lahendust ühistranspordi korraldamisele pärast maavalitsuse kadumist, ütles neljapäeval valitsuse pressikonverentsil majandus- ja taristuminister Kadri Simson (pildil).

„Veel ei ole selget lahendust Läänemaale, Raplamaale ja Lääne-Virumaale,“ ütles minister ja lisas, et tõenäoliselt on nende eelistatuim variant liituda juba tegutseva Harjumaa ühistranspordikeskusega.

„Kui seda ei suudeta selle aasta jooksul teha, siis on ka maanteeamet valmis nende maakondade ühistranspordi enda vastutuse alla võtma,“ lisas ta.

Seni korraldas 11 maakonnas bussitransporti maavalitsus, neljas tegutsesid ühistranspordikeskused. Need neli olid Harjumaa, Pärnumaa, Jõgevamaa ja Järvamaa.

Mõni nädal tagasi kinnitas valitsus ka Viljandimaa ja Valgamaa ühistranspordikeskuse loomise.

Viimasel istungil kinnitas valitsus Ida-Virumaa, Tartu ja Kagu ühistranspordikeskuse loomise. Kagu transpordikeskus hõlmab Võru- ja Põlvamaad.

Saaremaal ja Hiiumaal võtab uus ülesaareline omavalitsus ka maakonnaliinid oma hallata, märkis Simson.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments