ERR: šaakalite põhjustatud kahju on ametlikust statistikast mitu korda suurem

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Jaak Sünt ja šaakali murtud lammas. Foto: arhiiv

Talunik Jaak Sünt šaakali murtud lambaga. Foto: Arvo Tarmula

Lääne Elu kirjutas laupäeval, 7. oktoobril, et šaakalid laastavad Läänemaa lambakarju ja kahju on ametlikust statistikast mitu korda suurem. Lääne Elu põhjal kajastab seda ka Eesti Rahvusringhääling.

Mitu Läänemaa lambakasvatajat ütles “Aktuaalsele kaamerale”, et praeguses olukorras ei ole Lääne-Eestis lambapidamisel enam perspektiivi, kuna riigi poolt kompenseeritakse vaid suurkiskjate ehk karu, hundi ja ilvese poolt murtud loomad.

Valdi Kruusmäe on näinud sellel aastal šaakaleid oma silmaga vähemalt korra nädalas.

Noorkarjast on ta tänavu kaotanud üle kahesaja lamba ja kui mõne rünnaku taga võivad olla ka rebased, on ta veendnud, et suur osa süüst on just šaakalitel.

“See aasta on läinud juba üle mõistuse see asi. Eelnevad aastad on nagu natukene olnud see kahju, aga see aasta on läinud ikka massiliseks. Noori lambaid on üle kahesaja kadunud,” rääkis Kruusmäe. Loe uudist siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Andrus
6 aastat tagasi

Pole ju mõtet teatada, mingit kompensatsiooni šaakali murtud loomade eest ei saa. Ametnikud saavad omale parema statistika.