Lihula volikogu esimees vassis hotelli ostu kohta

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Luige villa Lihulas. Foto: Katrin Pärnpuu
Luige villa Lihulas. Foto: Katrin Pärnpuu

Lihula Luige villa ei kuulu volikogu esimehele Jaak Kastepõllule ega volikogu liikmele Ain Saarele.

Lihulas aastaid tühjalt seisnud ja müügis olnud Luige villa kuulub osaühingule Meiflai, mille ainuomanik on BBH Hotel Groupis töötav Kaisa Mailend. BBH Hotel Groupi kuuluvad Laulasmaa spaahotell, hotell Euroopa ja Susi hotell Tallinnas.

Läinud nädalal kinnitasid Saare ja Kastepõld Lääne Elule, et ostsid Luige villa kolme peale. Kolmanda omaniku nime ei soovinud nad öelda. Kinnisturegistri järgi kuulub Luige villa aga OÜ Meiflaile. Meiflai on septembris asutatud osaühing, mille juhatuse liige ja ainuomanik on Kaisa Mailend.

Mailend ütles Lääne Elule, et Kastepõld ja Saare hakkavad pidama hoonete kompleksis hotelli oma firmaga. Kinnistu kuulub aga Meiflaile. „Üks on operaatorfirma, teine on kinnistuomanik,” selgitas Mailend.

Mailendi sõnul on sõlmitud kokkulepe, et hotellipidaja ostab teatud aja jooksul villa Meiflai käest välja. „Mina olin huvitatud investeerimisest ja mulle see kokkulepe sobis,” ütles Mailend.

Saare sõnul on hotellikompleksi majandamiseks mõeldud firma loomisel. „Omanik on, jah, teine. Meie plaanime hakata tegutsema. Aja jooksul ostame hotelli välja,” ütles Saare.

Küsimusele, miks ta läinud nädalal ütles, et ostis hotelli Kastepõlluga kahasse, vastas Saare, et tehingut võibki käsitleda pikaajalise ostuna. „Liigume sinnapoole, et ta saab meie omaks. Pole vahet, kust tuleb algfinantseering,” ütles Saare sel teisipäeval.

Saare võrdles tehingut pangalaenu võtmisega. „Ka sel juhul võiks tekkida küsimus, kellele hotell kuulub, kas meile või pangale,” ütles Saare.

Jaak Kastepõld ütles Lääne Elule, et ta pole ostnud hotelli mitte volikogu esimehe, vaid eraisikuna, ja lubas Lääne Elu kohtusse kaevata. Kastepõllu sõnul ei tohiks tema eraelu avalikkusele huvi pakkuda.

Saare ja Kastepõld kandideerivad Lääneranna volikokku Lääneranna valimisliidu ridades, Kastepõld on üks nimekirja esinumbreid ja Lääneranna volikogu esimehe kandidaat.

Kohaliku omavalitsuse volikogu liikmed peavad kord aastas esitama oma majandushuvide deklaratsiooni. Kui volikogu liige on sõlminud oma firma kaudu lepingu vara pikaajaliseks väljaostuks, siis seda deklareerida pole kohustuslik.

Läinud nädalal kinnitasid Kastepõld ja Saare Lääne Elule, et ostsid Luige villa ja plaanivad kümmekond aastat tagasi hotellina tegutsenud hoone majutuskohana taasavada, kõigepealt aga uuendada veevärgi ja küttesüsteemi ning värskendada maja välisilmet. Juba täna on plaanis avada hoovi peal avalik saun. Villa vasak tiib, kus kunagi asus Swedbanki kontor, on meestel plaanis välja üürida iluteenuste osutajaile (maniküür, pediküür ja juuksur).

Luige villa on ajalooline hoone Lihula peatänava ääres, Fersenite aadlisuguvõsa endine jahiloss. Hoones on 17 tuba, kinnistu suurus on 4000 m². Kinnisvaraportaalis oli kinnistu müügis 350 000 euroga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
möödakäija
6 aastat tagasi

Mis siin vahet kelle oma või kes millal midagi välja ostab. Hea et aastaid tühjalt seisnud hoone elu sisse saab.
Artikli autoril tundub muidugi omamoodi stiil Lihula asjadest kirjutada, enamalt ikka negatiivset.

Kadri
6 aastat tagasi

Ma ei saa aru mida te nüüd siin ulute Preilid. Eelmises artliklis ütlesid teiw mehed,et ostsite ära. Nüüd on et hiljem ostate! Mida te keerutate,endal ei hakka imelik. Mis pangast te jahute. Te pole laenu võtnud et saaksite õelda et ostsite. Ain Saare ütles tänases artiklis et plaanis on tulevikus osta! Preili Kastepõld ja Preili Saare ärge hakkake nüüd vabandusi otsima!!!!

Liisi Saare
6 aastat tagasi

Mõtlesin, et võibolla üks väike täpsustus tõe huvides, sest me keegi ju ei taha valetda. Ka kogemata mitte. Seega tõe huvides on kõigil vaja edaspidi mõelda, et kui te peaksite ostma pangalaenuga korteri, maja, liisinguga auto või järelmaksuga mõne seadme koju. Kindlasti ärge öelge, et see on teie oma. Veel vähem, et teie ostsite. See on vassimine ja valetamine. Kui kutsuste sõbrad soolaleivale, siis kindlasti täpsustage, et ootate neid swedbanki uude korterisse, kus te peatute panga loal järgmised 30 aastat, kuni olete korteri välja ostnud. Siis ei teki kellelgi valest mõistmist, et korter võiks olla teie oma. Siis te pole… Loe rohkem »

Liisi Saare
6 aastat tagasi
Reply to  Liisi Saare

Näe, kui ei oska lugea, siis vassijatel ikka juhtub. Jagasime Ilonaga sama mõtet, mida päeval arutasime.

juppenpuhh
6 aastat tagasi

Ah et eraisikuna?! Korruptsioonivastast seadust oled lugenud? Kas huvide deklaratsioon on tehtud?

imestaja
6 aastat tagasi

Millest selline paanika? Valel on lihtsalt lühikesed jalad. Pole tarvis kekutada, siis ei pea ka hiljem end “õigustama”.

Ilona Kastepõld
6 aastat tagasi

Lääne Elu on uskumatu lihtsalt! Ajakirjanik avaldab esmalt vastu meie tahtmist artikli, ise kogu infot valdamata ja fakte kontrollimata. Seejärel – aru saades, et ta on valeinfot levitanud, kirjutab solvunult uue artikli, kus süüdistab asjaosalisi vassimises. Päriselt? Ainus vassija on ikka proua ajakirjanik ise, kes fakte kontrollimata ja pooliku info pealt tõttas kohe ja praegu artiklit üllitama. Milleks see kõik? Kas tõesti enne valimisi hakkab igasugune mõtlemisvõime kaduma? Lisaks ei saa ma aru, mis hetkest saab kolme pere (6 inimest!) peale algatatud ettevõtmine volikogu esimehe ja volikogu liikme äriks. Minu teada on nad ettevõtmises eraisikutena ja enda, mitte valla raha… Loe rohkem »

Mari
6 aastat tagasi

Ise väitsite kõigile,et ostsite ära. Pole te midagi ostnud! Nüüd hoopis teine jutt,hiljem ostate. Ise ka aru saate mis jamasi suust välja ajate ?

Maarja
6 aastat tagasi

On ikka uudis millest kirjutada !
Ainult riidu vaja !