Lihulas peeti Lõuna-Läänemaa noorte kergejõustikuõhtu

Koolinoored võistlesid Lihulas ka kaugushüppes. Foto Õnnela Lilleoja

Üleeuroopalise spordinädala raames oli Lihula gümnaasiumi staadionil noorte kergejõustikuõhtu. Noored said ennast proovile panna neljal alal. Sprindialadest olid kavas noorematele 60 meetri jooks ja vanematele 100 meetri jooks. Lisaks veel kaugushüpe ning kuulitõuge ja kettaheide.

Kõige noorematest, 1.-3. klassi lastest võitis tüdrukute 60 m jooksu ja kaugushüppe Helena Klimpuš. Tulemused vastavalt 10,7 ja 3.10. Poistest oli 60 m jooksu kiireim Henri Kurnim 12,1-ga  ja kaugust hüppas Joosep Mihkelmaa 2.91. Kõik lapsed õpivad Lihula gümnaasiumis.

4.-5. klassi arvestuses tegi hea võistluse Keiro Ristikivi. Ta võitis 60 m jooksu 10,0-ga, hüppas kaugust 3.60, tõukas 2 kg kuuli 7.49 ja heitis 0,6 kg ketas 14.49. Keiro on samuti Lihula kooli poiss.

U14 vanuseklassis tõukas Eliise Kolotšev 3-kilost kuuli 7.62. Marleen Põld võitis 60 meetri jooksu 9,6 sekundiga. Mõlemad tüdrukud spordivad Lihula koolis.

U14 vanusegrupi poiste 60 m jooksu ja kaugushüppe võitis Virtsu kooli õpilane Geron Noor. Tulemused vastavalt 9,4 ja 3.40. Kuuli tõukas Lihula poiss Ken-Indrek Klimpus kolme kilose kuuliga 7.51 ja ketast heitis tema koolivend Raikko Kanter 0,75 kilose kettaga 15.27.

U16 ja U18 tütarlaste hulgas näitasid häid tulemusi Virtsu kooli õpilased. Trinity Õismets püstitas siin kaks isiklikku rekordit. Kuulitõukes tuli väga korralik 9.52 ja kettaheites 1 kg heitevahendiga 20.79. Kristiina Kukk oli samuti tubli, tema tõukas kuuli 9.31 ja heitis ketast 19.06, mis on ka temale parim tulemus. Kerli Ristivi aga võitis vanemate tütarlaste 100 m jooksu 14,9-ga ja hüppas kaugust 4.45.

U16 ja U18 noormeeste hulgas heitis Kaaro Saatmäe ketast 39.33 ja tõukas kuuli 11.76. Kui Kaaro on suutnud ka rohkem, siis samas vanuseklassis võistlev Mart Mikiveer tegi just selles võistluses isiklikud rekordid. Neljakilose kuuliga tuli 9.17 ja 1 kg kettaga 25.36. Mõlemad õpivad Virtsu koolis.

Vanemate poiste hulgas tõukas Lihula gümnaasiumi 10. klassis õppiv Sten Mänd viiekilost kuuli 9.94 ja sprintis 100 m 13,6. Neidude U20 kuulitõuke võitis Õnnela Lilleoja 7.72-ga. Õnnela on Lihula gümnaasiumi abiturient.

Koos lastega võistles ka Lihula gümnaasiumi direktor Janar Sõber. Tema tõukas 7-kilost kuuli 10.06. Lastevanematest astus kettaheiteringi Jüri Saatmäe, kes sai tulemuseks 2 kg kettaga 27.38.

Võistluse korraldasidki koolide õpetajad ja lapsevanemad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Meister
6 aastat tagasi

Tublid!

Aivo Männik
6 aastat tagasi

Hea Jaanus! Nii väike saa Lihula ka veel ei ole, et Lihula Gümnaasium sellise kirjapildi (Lihula gümnaasium) peaks omaks võtma. Ehk olen mina ajale jalgu jäänud, aga prooviks siiski asju suuremalt näha (Gustav Adolfi Gümnaasium). Jõudu edaspidiseks!

Aivo Männik
6 aastat tagasi
Reply to  Tarmo Õuemaa

Lääne Elu ei kirjuta mitte midagi. Kirjutab inimene. Kui (õppe)asutus ise oma kodulehel annab kirjapildi, siis peaks ka sellest lähtuma. Jõudu ajakirjanik!

Aivo Männik
6 aastat tagasi
Reply to  Tarmo Õuemaa

Tänan Tarmo, et nägite vaeva vastamisega. Kahju on, et keel on niivõrd “ära lörtsitud”. On tekkinud uued mõisted- tavakasutus, ajalehekeel ja ehk tulevikus ka näiteks õllekakeel. Jätkuvalt jään siiski seisukohale, et tekstis on viisakas kasutada ametlikku vormi ja seetõttu reageerisingi. Aga Teile soovin kõike head ja edu! Arvan, et rohkem kedagi see vaidlus ei huvita. Kadunud Rein Hanson`iga olid meil tihti pikad vaidlused eesti keele teemadel. Keeleuudiseid võtan alati meeleldi vastu aivomannik@gmail.com.