Haapsalu superspaa arendus jäi katki

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Spaa eskiis. REPRO

Haapsalu linnavolikogu otsustas lõpetada Haapsallu Vaba tänava otsa planeeritud superspaa detailplaneeringu menetlemise, sest arendaja huvi on kadunud.

Kevadel 2014 pöördus Haapsalu linnaalitsuse poole Solid Union OÜ sooviga rajada Haapsallu Vaba tänav 9 krundile uhke spaakompleks. Suurejooneline ettepanek nägi ette, et Tagalahe äärne roostunud maa-ala täidetakse ja sinna rajatakse hotellikompleks koos kaldapromenaadi ja haljasalaga.

Solid Union OÜ esindajad käisid oma kava ja eskiise volikogu ees tutvustamas ning 2017 mais algataski linnavolikogu planeeringu. Planeeringu koostamise kulud pidi linnale tasuma taotleja ja nii see ka linnavalitsuse ja Solid Union OÜ vahelisse lepingusse kirja sai.

Linnavalitsus korraldas planeerija leidmiseks hanke, millega valiti välja projekteerimisbüroo Klotoid OÜ. Solid Union OÜ kandis linnale üle planeerimiseks ette nähtud summa. Klotoid OÜ koostatud planeeringu eskiislahendust arutati avalikult 2015. aasta mais.

Linnavalitsus korraldas hanke ka keskkonnamõju strateegilise hindamise koostaja leidmiseks, kuid selleks ajaks oli Solid Union OÜ huvi juba jahtunud ja nad ei kandnud hinnangu koostamiseks vajalikku summat linnavalitsuse arvele. Keskkonnamõju aruanne jäi tellimata.

Nii planeerija kui ka linn püüdsid Solid Unioniga korduvalt ühendust saada ning kui see lõpuks õnnestus, teatas arendaja, et praeguseks on neil huvi superspaa rajamiseks lõppenud. Nii otsustas linn tänavu juunis lepingu Solid Unioniga üles öelda.

„Kui linnavalitsus kulutusi teeb, maksku arendaja see kinni. Kui arendajal huvi pole, pole ka linnal mõtet toimetada,” ütles Haapsalu volikogu planeeringu- ja kommunaalkomisjoni esimees Lauri Väli.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu toomas
6 aastat tagasi

Egas Eesti rikkur-ärimees siia taha investeerida nendel ikka Azerimaa,Rumeenia,Armeenia jne.mõnel oli ka Tai,Krimm ja kui trikk välja ei tule siis kohe nutuse näoga riigilt maksumaksja raha nõudma.
Lääne investorite jäoks on siin liiga riskantne sest me ise laulame kogu aeg kuidas kohe kohe vasja ründab.Osa meie poliitikuid ja sõjaväelasi jätavad mulje nagu viimsepäeva sekti liikmed!
Mis puutub rahapesusse siis seda saab kordi odavamalt teha läbi meie pankade.

Kont
6 aastat tagasi

Maffial sai hetkel raha otsa või leiti mustale rahale mõni tasuvam koht.
Kümned miljonid oleks pidanud sinna minema ja kust see raha pärit on.
Vaevalt, et mingid tankistid nagu see riiulifirma sellist raha oleks kuskilt teeninud.

seitse
6 aastat tagasi

Kui mitu inimest seda juttu üldse uskus?

kkk
6 aastat tagasi

Äkki räägiks Jalaka tn hiigel-andmekeskusest ka? Või kuidas Krimmi holmi elamurajooni ehitus edeneb?

muinasjutu
6 aastat tagasi

vestjaid jätkub