Läänlased aitasid Eesti rannajalgpallikoondise Euroliiga B-finaali

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Foto Lea Weil

Rannajalgpalli Euroliiga B-divisjoni finaalturniiril Itaalias tegi hea etteaste Eesti rannajalgpallikoondis. Vaat et otsustav roll oli selles kahel Läänemaa mehel.

Palivere mees, oma isa Väino Munskindi käe all jalgpallitreeningutega alustanud Rasmus Munskind tegi oma elu parima ja ka resultatiivseima turniiri Eesti koondise eest. Kõmsilt pärit ja Virtsus jalgpalluriteed alustanud Priit Mäeorg lõpetas Euroliiga turniiriga aga juba kuuenda koondisesuve. Peaaegu kõigis kohtumistes alustasid nad kahekesi ka algkoosseisus.

Turniiri alustas Eesti 4:2 võiduga Bulgaaria üle. Kohe esimeses kohtumises oli resultatiivne ka Rasmus Munskind.

Võit saavutati ka alagrupi teises kohtumises, kus vastaseks kahe aasta taguse finaalturniiri finaalivastane Rumeenia. Kui tolles unustamatus Pärnus toimunud finaalturniiri finaalkohtumises tuli rumeenlastele penaltiseerias alla jääda, siis nüüd võeti ilus revanš. Mäng võideti tulemusega 5:2 ja taas oli täpne ka Rasmus Munskind.

Alagrupi viimases kohtumises mängiti B-divisjoni finaalipääsu pileti eest tugeva Kreekaga. Ka siin tuli Eesti koondis võitjana platsilt ära. Kreeka alistati 2:1 ja selles mängus andis mõlemad väravasöödud Priit Mäeorg.

Edukas alagrupiturniir tähendas Euroliiga B-divisjoni finaali, kus vastaseks tugev Türgi. Finaalis sai Türgi aga ootamatult kiirelt 4:0 ette. Eesti koondisel õnnestus veel kolmandal kolmandikul kaks väravat tagasi lüüa, kuid mängu päästa ei õnnestunud. “Jääb ikka kripeldama, kuigi üldiselt mängisime hästi ja maksimaalselt,“ ütles Priit Mäeorg.

„0:4 on keeruline vahe, oleks poole väiksem, sealt oleks võimalik tagasi tulla. Koondises on paar head uut poissi. Saame ehk talvised treeningtingimused paremaks. Usun kindlalt et B-divisjoni võit ei ole nii ulmeline. Oleme kaks korda sellele lähedal olnud,“ lisas ta.

Ka koondise peatreener Rando Rand kinnitas, et välja mängiti sellest valikust maksimaalne tulemus. Treener kiitis ka suurt meeskonnavaimu.

Võit Türgi üle oleks Eesti rannakoondise tulevaks aastaks viinud Euroopa 12 parema rannajalgpalli riigi hulka.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments