Juhtkiri: valimiskompassi nõel käib ringiratast

Lääne Elu

info@le.ee

Kui Haapsalu volikogu valimiste eel koostada valimiskompass, mis aitaks inimestel otsustada, millise jõu poolt hääletada, oleks tulemuseks vist ringiratast ketrav kompassinõel, sest lubadused on äravahetamiseni sarnased.

Eesmärk on linna elanike arvu kasvatamine. See tooks eelarvesse lisatulu ja praeguse Haapsalu elanike arv on aastaid vähenenud. Selleks on vaja uusi töökohti, millele peab omavalitsus kaasa aitama ettevõtteid hea ettevõtluskeskkonnaga siia meelitades. Esimene proovikivi on Haapsalu ja Ridala ühendamine, nii et kummagi poole rahvas ei kannataks. Elukeskkond on tähtis, Haapsalu linna teed ja kõnniteed on prioriteet. Need sõnumid on eri sõnastusega igas pika nimekirja programmis. Erinevused on rohkem üksikprojektides, nagu näiteks põhikooli tühjaks jääva maja edaspidises kasutamises.

Mitu valimisdebatti järjest on Haapsalu praegune linnapea Urmas Sukles öelnud, et tegelikult ei ole Haapsalus võimule pürgivate nimekirjade programmid väga erinevad, vahe on põhjalikkuses. Praeguste võimulolijate programmid olevat põhjalikumad, sest nad on olnud asja sees. Mis on loogiline. Õigus oli ka aselinnapeal ja Keskerakonna linnapeakandidaadil Peeter Vikmanil, kes ütles, et on asju, mida lubada, ja asju, mis tuleb teha, ükskõik kes linnapeaks saab. Selles mõttes ei saa programmide sarnasust valimisliitudele ja nimekirjadele ette heita. Oleks ju jabur, kui keegi eristumise nimel lubaks vähendada Haapsalu elanikkonda või lõhkuda kõnniteid.

Programmide erinevus ei peaks tulema mitte lubadustest, vaid sellest, kuidas kavatsetakse neid täita. Praegu vastavad linnapeakandidaadid konkreetsematele küsimustele ikka kas nii, et meil on selleks plaan, või siis nii, et kui tuleme võimule, siis kutsume inimesed kokku ja küsime neilt. Ehk eesmärgid on, aga plaanid on pealiskaudsed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nipsti
6 aastat tagasi

Mõnda ei vali kindlasti!Kus ta enne oli,suu kinni ,vaatas pealt,ja nüüd õitseb?

nipsti
6 aastat tagasi

Järeldame,et asjad on nagu on ja jäävad,ning jääbki linnapeaks edasi Sukles.Üks mure vähem….,sest sissekäidud rada tundub turvaline.
Ehkki valimisreklaam võib pähe hakata,Luige reklaam neti kaudu lööb pidevalt ette ju.Kuid kindlasti jääb sellest väheks.
Sotsid tunduvad nõrgad?Kuid valigem inimest ja tema ideed.