Lihula volikogu esimees ostis hotelli

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Luige villa Lihulas. Foto: Katrin Pärnpuu
Romantiline jahiloss Lihula peatänaval. Foto: Katrin Pärnpuu

Lihula volikogu esimees Jaak Kastepõld ja volikogu liige Ain Saare ostsid kahasse Lihulas aastaid tühjana seisnud ja müügis olnud Luige villa. Tegemist on Lihula ühe kaunima ajaloolise hoonega, Fersenite aadlisuguvõsale kuulunud jahilossiga. Hoones on 17 tuba, see asub Lihula peatänava ääres. Kompleksi kuulub siseõu, kinnistu suurus on 4000 m².

„See on meil jah selline perede peale ettevõtmine. Kolmas osanik on veel,” ütles Saare Lääne Elule. Kolmanda osaniku nime ei olnud Saare nõus välja ütlema nagu ka hotelli hinda. Kinnisvaraportaalis oli hotell müügis 350 000 euroga.

Saare ja Kastepõld plaanivad kümmekond aastat tagasi hotellina tegutsenud hoone edaspidi majutuskohana taasavada. „Kohe me majutust pakkuma ei hakka. Ruumid ja hoone ise vajavad korrastamist ja värskendamist. Võtame rahulikult,” ütles Saare.

„Esimese hooga uuendame veed ja soojad, et maja oleks säilitatav. Ööbimiste osa tuleb ajapikku,” ütles Kastepõld.

Kõige varem loodavad omanikud hakata majutust pakkuma tulevast kevadest. „Kui on huvilisi varem, siis oleme paindlikud, aga sel juhul tuleb arvestada, et ruumid ei ole kõige värskema väljanägemisega,” ütles Saare.

Saare sõnul on juba tänavu plaanis avada hoovi peal saun, mida saaks rentida seltskonnaga, aga see tegutseks ka avaliku saunana. Sauna Lihulas ei ole. Ka saunamajas on võimalik ööbida. Villa vasak tiib, kus kunagi tegutses Swedbank, on Saare sõnul kavas rentida iluteenuste osutajaile. „Maniküür, pediküür, võib-olla ka juuksur on huvitatud esimesel võimalusel alustama,” ütles Saare.

Mõte Luige villa ära osta tuli Saare ja Kastepõllu sõnul elust enesest. „Käid Lihula peal ringi ja näed, et üks vana väärikas hoone hakkab ära väsima,” ütles Saare.

„Kurb pilt oli keset alevit. Üks maja lihtsalt võtab ja laguneb,” märkis Kastepõld.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mihkel
6 aastat tagasi

Jällegi eksitav pealkiri !

Lugeja
6 aastat tagasi

Väga tublid! Edu ja õitsengut. Üks korralik asi linnas!