Haapsalu restoranist varastati mitu tuhat eurot sularaha

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Krahwi töötaja Kairi Heilu näitab, kust sissemurdja alkoholipudelid kaasa haaras. Foto: Arvo Tarmula

Pühapäeva öösel vastu esmaspäeva murti sisse Haapsalu linnuse kõrval asuvasse Krahwi restorani ja viidi kaasa kassaaparaat koos seal olnud mitme tuhande euroga, kogu kahju on umbes 3000 eurot.

Haapsalu politseijaoskonna juhtivuurija Vello Palmitsa sõnul on kahjusumma täpsustamisel.

Sissemurdmise avastasid söögikoha omanikud esmaspäeva hommikul. Aken oli katki löödud ja uks seestpoolt snepperlukust avatud. Koos kassaaparaadiga oli kadunud kaks pudelit kanget alkoholi.

„Ei olnud kõige kallimad margid. Jäi mulje, et võeti seda, mis maitses. Pudel viina ja pudel viskit,” ütles Krahwi töötaja Kairi Heilu. Pärast lahkumist oli(d) sissetungija(d) ukse uuesti lukustanud. Restorani ees oli maas sente.

Heilu ütles, et nägi pühapäeva õhtul pärast kella kaheksat Krahwi hoovi peal uitamas meest, kes äratas temas kahtlust. Et aga hoovis asub ka hostel, arvas Heilu, et ehk ootab mees hosteli perenaist. Ühel hetkel avastas Heilu, et laoukse ette on pandud tabalukk, millest ükski töötaja midagi ei teadnud. Heilu kutsus kohale Haapsalu Linnahoolduse ASi juhi Alo Lõpsi, kelle saabudes oli hoovil endiselt ka kahtlust äratanud mees. Küsimise peale vastas ta vigases inglise keeles, et vaatas, et uks on lahti ja pani igaks juhuks taba ette. Lõpsi käsu peale võttis mees tabaluku ukse eest ära ja läks minema.

Mees oli Heilu sõnul umbes 50aastane ja tumedapäine, tal oli seljas punane jope ja õlal suur kandiline kott. Veidi hiljem, kella poole üheksa ajal oli sama mees Krahwi ees, uuris lahtiolekuaegu ja lõgistas välisust. Kas sama mees tõepoolest Krahwi sisse murdis, pole esialgu teada.

Vello Palmitsa sõnul pole sedalaadi sissemurdmisi pikka aega olnud. „Eelmisel aastal püüti kassaaparaati ära viia suure trummi juures asuvast mööblipoest, aga toona jäi asi katki,” ütles ta.

Lossiplatsil toimuvat ei jäädvusta kaamerad ja Krahwi restoranis puudus ka signalisatsioon. Hoone, kus Krahw tegutseb, kuulub Haapsalu linnale.

„Linna on ammu palutud, et paneks oma ruumidesse kaamerad üles, aga seni pole seda tehtud,” ütles Palmits. Juhtivuurija sõnul võiksid linna pubide ja söögikohtade omanikud turvalisuse huvides rohklem panustada – paigaldada valvekaamerad ja signalisatsiooni. „Kaamerad poleks abiks ainult politseile, need oleks ka enda kaitseks, näiteks olukordades, kus mõni klient agressiivseks võib muutuda,” ütles Palmits.

Seoses Krahwi restorani sissemurdmisega palub politsei, et inimesed, kes pühapäeva ööl vastu esmaspäeva lossipargi ümber kahtlast liikumist märkasid, annaksid sellest politseile teada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Naine
6 aastat tagasi

See on see kui pangad raha vastu ei võta.

herr Ligi
6 aastat tagasi

kole tummised summad sula kassas. Sellised peaks ikka kuhugi kontorisse viima või šeifi panema.

Kont
6 aastat tagasi

Otse politsei vastas olevasse restorani murti sisse. Kui need olid kohalikud, siis päris jultunud tüübid, aga, kui mingid sisserändajad, siis võimalik, et ei teadnud, et 150m vastas on m.ndimaja. Fakt on aga see, et vargad, kelmid, röövlid jne on viimasel ajal läinud eriti jultunuks. Ei kardeta politseid ega kohtunikke. Esimesed ei viitsi tööd teha, teised määravad naeruväärseid karistusi.
Seda ma tahaks kahjuks krahviaia omanikele öelda, et oma varastatud raha tagasisaamisest võite ainult und näha.

marder
6 aastat tagasi
Reply to  Kont

üks palmits,hoiatab,teine jälle käib öösiti sisse murdmas

kalda
6 aastat tagasi
Reply to  marder

too teine palmits viib paeval ka asjad minema