EKRE kavatseb erakonna vastu kandideerijad välja visata

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) on otsustanud sarnaselt Kesk- ja Reformierakonnaga välja visata erakonna vastu kandideerijad, kirjutab Postimees.

Lisaks Keskerakonnale ja Reformierakonnale, kes juba on teinud algust koduerakonna vastu kandideerijate – näiteks Olga Ivanova või Urmas Suklese – väljaarvamisega, plaanib ka EKRE oma liikmete nimekirja puhastada neist, kes kandideerivad erakonnaga konkureerivas nimekirjas, kirjutab Postimees.

EKREs oli 19. septembri seisuga 96 liiget, kes kandideerivad mõnes konkureerivas nimekirjas. Riigikogu liikme ja EKRE juhatusse kuuluva Jaak Madisoni sõnul on liikmetele viimastel kuudel korduvalt rõhutatud, et põhikiri ei luba erakonna vastu kandideerida.

“Erakonna vastu kandideerivad isikud eemaldatakse liikmete nimekirjast,” kirjeldas Madison (fotol) Postimehele erakonna plaane.

Kõige nimekamaks EKREga konkureerivaks kandidaadiks on Rahvaliidu kunagine esimees ja praegune Rakke vallavanem Andrus Blok, kes kandideerib Väike-Maarja valimisliidus Koduvald.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments