Haapsalu volikokku pürib vasakparteilane

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Foto: Lemmi Kann

 

 

 

 

 

Eestimaa Ühendatud Vasakpartei nimekirjas kandideerib Haapsalu volikokku Aleksander Soome (fotol).

73aastane Soome ütles, et kandideerib partei soovil. „Partei valmistub riigikogu valimisteks. Minu kandideerimise eesmärk on, et Haapsalu inimesed teadvustaksid, et selline partei on olemas,” ütles Soome. Soome on vasakpartei liige 1991. aastast. Kandideerida soovitas tal vasakpartei juhatuse esimees Valev Kald. Valimisreklaami Soome ei teinud ja kedagi agiteerima ta ei hakka. „Kümmekond häält loodan ikka saada,” ütles Soome.

Enne vasakparteisse astumist kuulus Soome NLKPsse. „Värvi ma vahetanud ei ole,” ütles Soome. Tartust pärit Soome elab Haapsalus 1966. aastast. „Haapsallu tõid mind korter ja meri,” meenutas Soome. Ta on töötanud piirivalves ja olnud kodukaitse maleva ülem. 1980ndate keskel oli Soome Ridala külanõukogu esimees. Praegu on Soome ettevõtja, tegeleb kalandusega. Ta on lõpetanud 1985. aastal Leningradi kõrgema parteikooli. „Hariduselt olen parteipoliitik,” ütles Soome.

Soome on abielus, tal on kolm täiskasvanud last ja kuus lapselast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Õudne!
6 aastat tagasi

Tõesti………….sõnadest jääb puudu. Lihtsalt kahju on kui inimesed endale nii teevad. Aga võib-olla see on minevik mis olevikus niiviisi karistab, et väga vanad inimesed kandideerima sunnib. Soome pole ju kõigis neis nimekirjades ainus.