Valimisliidus kandideerivat Peeter Kallast erakonnast välja viskamine ei ähvarda

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Peeter Kallas. Foto: Urmas Lauri

 

Kuigi Nõva volikogu esimees, reformierakondlane Peeter Kallas kandideerib valimisliidus „Ühinenud kogukonnad“, ei näe Reformierakonna Lääne-Nigula piirkonna juhatus vajadust teda erakonnast välja visata.

Nimelt registreeris Lääne-Nigula valimiskomisjon valimisliidu „Ühinenud kogukonnad”, mille moodustasid seitse Põhja-Läänemaa meest, eesotsas Lääne-Nigula praegune vallavanem Mikk Lõhmus. Uues Lääne-Nigula vallas on edaspidi ka praegused Nõva, Noarootsi, Martna ja Kullamaa vald ning „Ühinenud kogukonnad” on püüdnud enda sekka kõigi ühinevate valdade juhte, nende seas Peeter Kallas Nõva volikogu esimehena. Samas on väljas aga ka Reformierakonna nimekiri. Haapsalus päädis valimisliidus kandideerimine kaheksale oravaparteilasele erakonnast välja viskamisega.

Reformierakonna Lääne-Nigula piirkonna juht Marek Topper ütles Lääne Elule, et Peeter Kallase personaalküsimust selles kontekstis päevakorras pole ega ka tule.
„Piirkonna juhatus ei ole seda küsimust arutanud ja ei ole plaanis ka,“ ütles Topper, andes mõista, et kohalikel reformierakondlastel pole Kallasele valimisliidus kandideerimise tõttu etteheiteid.

„Kui vaadata praegust Nõva positsiooni ja et ka Reformierakond oleks valimisliidus esindatud, siis oli see mõistlik otsus. Koostööd tuleb ju teha ja hakata siin praegu piike murdma ei oleks õige,“ selgitas Kallas oma positsiooni. Kallas lisas, et on Reformierakonnas 1998. aastast ja sellest ajast alates ka aktiivselt tegev olnud, kuid valdade ühinemise tõttu on olukord nüüd muutunud.

Reformierakonna Haapsalu piirkonnast toimunud pereheitmist kommenteerides ütles Kallas, et ilmselt tunnetab erakond suuremat vajadust olla võimul just maakonnakeskustes ja maapiirkondades valimisliitudes kandideerimine nii teravdatud tähelepanu all ei ole.

„Aga minu arust ütles Innar Mäesalu väga tabavalt, et keskkontor ei peaks taolist otsustust lükkama kohalikule tasandile. Selleks peaks olema aukohus. Kui minu personaalküsimus peaks kunagi üles kerkima, siis mina sooviks küll aukohtusse minna ja asja selgitada,“ ütles Kallas ja lisas, et oma otsust oleks kindlasti veenvalt selgitanud ka haapsallastest nüüd juba endised erakonnakaaslased.

„Seda oli ju tunda, et Haapsalus on õhk paksuks läinud,“ andis Kallas mõista, et Haapsalu oravate erakonnast välja viskamise otsuse juures võisid rolli mängida ka isiklikud suhted.

Reformierakonna pressiesindaja Silver Pukk saatis teisipäeva hilisõhtul pressiteate, milles öeldi, et Reformierakonna juhatus rahuldas teisipäeva õhtul toimunud koosolekul Haapsalu piirkonna ettepaneku arvata erakonnast välja kaheksa Haapsalu piirkonna liiget, kes rikkusid oma põhikirjalisi liikmekohustusi.

„Arvestades Reformierakonna Haapsalu piirkondliku organisatsiooni ettepanekut, otsustas erakonna juhatus arvata Reformierakonnast välja Andres Laidre, Elerin Leesi, Kalju Aigro, Mati Seppi, Riho Lepa, Terje Parra, Tõnu Parbuse ja Urmas Suklese,” seisis teates.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
38 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lõhmusel
6 aastat tagasi

On selliseid seal veel, enamus volikogudes käib see nii, lugege volikogude protokolle ja saate selge ülevaate, kes mõtleb oma peaga ja kes mõtleb nii nagu kästakse. See kamp ongi omakasudel väljas!

Tore
6 aastat tagasi

Kas keegi teab, mida reaalselt on Peeter teinud VALLA elanike heaks, Tegutseb ainult seal, kus on oma või sõprade huvid mängus.
Deiw ja Peeter . Vanasõnastki teada, et ütle, kes on su sõber ja siis ütlen mina, kes oled sa ise.

siiski
6 aastat tagasi
Reply to  Tore

ei langeta Nõva vallas keegi otsuseid ainuisikuliselt, kõik tehtu ja tegemata on siiski volikogu heakskiidu või halvakspanu saanud. Pole mõtet näpuga vehkida ja ühte inimest valla saamatuses süüdistada.

siiski-siiski
6 aastat tagasi
Reply to  siiski

paraku aga on Nõval nii, et volikogu otsustab nagu volikogu esimees käsib, vajadusel helistab ja ähvardab, et temale sobivad otsused läbi läheks

Volikogu
6 aastat tagasi
Reply to  siiski

otsused käivad nii, et Peeter hommikul helistab ja kamandab, kuidas keegi peab hääletama. Ja kui hääletad erinevalt või mõtled oma peaga, siis sind vallandatakse või ähvardatakse millegi muuga.
Huvitav, kas Lõhmuse kamp võtab suures vallas maffia-taktika üle või muutuvad meetodid?

Volikogule
6 aastat tagasi
Reply to  Volikogu

Huvitav oleks teada,kuidas volikogu liiget saab vallandada ?

lambomees
6 aastat tagasi

pets on lahe säga

Peeter
6 aastat tagasi

Kallas on tubli mees, kes tühja plädina asemel ka reaalselt midagi teeb.

jälgia
6 aastat tagasi
Reply to  Peeter

tausta uuring näitab, et selle mehega koos luurele küll ei läheks.

To No
6 aastat tagasi

Osavalla kogus on ta ka siis kui pääseb suurde volikogusse, palju õnne teile, teid on õnnistatud!

See
6 aastat tagasi
Reply to  To No

on ka õige.

toetaja
6 aastat tagasi

Müts maha hr.Kallase ees, et nii pikalt on suutnud juhtida rahvast, kes arutelude asemel vaid lahmivad pidevate süüdistustega.

No
6 aastat tagasi

kui ta Lääne-Nigula vallavolikogusse ei saa, on tal võimalik saada osavallakogusse Nõval, see oleneb saadud häältearvust. Mõtlemiskoht!

Noa Rootslane
6 aastat tagasi

Nõvakad, selle meeleheitliku ruigamise asemel pange aga aegsasti siia kirja omad saavutused, mida olete teinud Nõva arenguks ja sealse rahva hüvanguks. Kuhu te ometi selle lõputu anonüümse hüsteeriaga välja jõuda kavatsete?

ka kohalik
6 aastat tagasi

Küll on hea, et pole astunud oravate parteisse, astun uksest välja rahva sekka ilma häbi tundmata.

Mati
6 aastat tagasi

Aga kas pole nii,et kui Kallas
Löhmuse valimisliidus kohta ei saa,
siis ta jääb Növa mingiks kohalikuks bossuks ikkagi. On nii?
Oh,öudust,siis jääb ju Növa maffia
alles.