Lauri Luik: Haapsalu ja Ridala inimesi huvitavad tegelikult head teed

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lauri Luik. Foto: Arvo Tarmula

Lauri Luik

riigikogu liige, Reformierakond

Teeme nii, et edaspidi keskendume positiivsele programmile ja räägime teemast, mis Ridala ja Haapsalu inimesi tegelikult huvitab – need on meie teed ja tänavad.

Head teed on üheks eelduseks, et meil oleks ühinevas Haapsalus hea elada. Peamine külastushooaeg möödus meil linnas küll kahjuks teedelappimise tähe all, kuid vaatamata ebamugavustele on osa kohutavaid teelõike nüüd esinduslikus kuues. Tõsi, ajastust saanuks ka paremini valida.

Palju on aga veel tarvis teha. Eks teede-tänavatega olegi selline paratamatu lugu, et kui üks ots valmis saab, on teine juba lagunenud. Kuid kindlasti saab teederemonti senisest veelgi paremini kavandada ja targemalt realiseerida.

Iga suuremahulise tegevuse aluseks on põhjalik ja pikaajaline tegevuskava. Nii tuleb ka teede ja tänavate rekonstrueerimiseks koostada konkreetne plaan objektidest koos maksumuse ja kuupäevadega.

Esmajärjekorras tuleb viia mustkatte alla koolibussiliinide teed. Tallinna maantee ja Metsa tänava äärsed ning Uuemõisas asuvad kõnniteed tuleb kiiremas korras kasutuskõlblikuks teha. Selleks, et kõnniteede renoveerimine ei jääks venima, kavatseme parandada vähemalt ühe kilomeetri kõnniteid aastas.

Kes on sõitnud Haapsalust Pullapääle, see teab, miks oleme prioriteetide hulka tõstnud ka Ungru tee.

Altmõisas toimunud linnapeade debatil tõstatus ühe teemana ka kergliiklusteede küsimus, sest Ridala inimestele lähevad need rohkem korda kui kesklinna reguleeritud ristmik. Kindlasti tuleb lähiaastatel leida vahendid, et rajada Haapsalust Jõõdresse kergliiklustee, mis on jalakäijate ja ratturite turvalisuse huvides kriitilise tähtsusega.

Haapsalu rannapromenaad on üks kuurorti visiitkaarte, mistõttu tuleb aktiivselt otsida võimalusi kergliiklustee pikendamiseks Aafrika rannast Uuemõisa pargini.

Ridala ja Haapsalu ühinemisest peavad võitma mõlemad osapooled. Ka maapiirkonna teede ja tänavate ehitus ning hooldus peab säilima samas mahus eelnevate aastatega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
31 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Marget+Vatku
6 aastat tagasi

Mina ootan ikka puhta südametunnistuse ja terava mõistusega valla-ja linnajuhte, mitte häid teid. Teed tulevad ju niikuinii kui on mõistust heaperemehelikult valitseda.

M Moks
6 aastat tagasi
Reply to  Marget+Vatku

Luik müüb kõik oma kuldmündid maha, et linna teed korda saaks. Vot see on tõeline riigimees.

Andres
6 aastat tagasi

Sa Luik valimiste vaheajal soovitax Sul vähe imeda…Sperma neelamine pidavat maratoonorile kasulik olema…

Keio
6 aastat tagasi

Üks Luik lubas ka kunagi midagi)) head teed! Edevus. Nagu Meriloo Merle))

Uskmatu+Toomas
6 aastat tagasi

“Keegi pole teda ju valinud”. Kui parlamendis on niisugused vanaema kullamüüjad,kilekotimehed jne.näitab ainult seda,et eestis on suht palju tõsise puudega valijaid.

To tegelikult
6 aastat tagasi

Ole hea inimene ja loe Lauri Luige blogi, saad palju vastuseid ja oluliselt targemaks, siis nii lolle küsimusi ei esita.

Vastus
6 aastat tagasi
Reply to  To tegelikult

Lugesin läbi ja vastuseid oma küsimustele ei saanud.

HM
6 aastat tagasi

Mind huvitab hoopis hea lennuliiklus. Olen ka laululind.

Tallinna+abilinnapea
6 aastat tagasi

Luik Haug ja vähk…

Tegelikult
6 aastat tagasi

Lauri, mis teedest veebis räägid? Parem vasta selgelt mõnele küsimusele: mitu korda oled riigikogu kõnepuldist teinud ettepaneku regionaalpoliitikat muuta, suunata regionaalprogrammidesse rohkem riigieelarve vahendeid, mitu korda oled teinud ettepaneku kohalike omavalitsuste tulubaasi suurendada, et viimased suudaksid neile seadusega pandud ülesandeid hariduse, sotsiaal ja kohaliku kogukonna toetamisel täita. Mida oled teinud, et riiklikku pensionisüsteemi paremini rahastada, et meie emad-isad ei peaks sente lugedes virelema või piisaks pensionist vanadekodu koha eest maksmiseks. Kas üldse tead palju SA Läänemaa Haigla hoolusosakonna koht maksab? Kas tead mitu regionaalprogrammi on reformierakonna “targal” juhtimisel likvideeritud? Kas oled teinud ettepaneku nende uuesti kävitamiseks?

Vastus
6 aastat tagasi
Reply to  Tegelikult

Vaikus räägib enese eest!!!

Tallinna+abilinnapea
6 aastat tagasi

Sa Luik lõunasse juba lendama ei hakka?

Penskar
6 aastat tagasi

Selliseid lubajaid ja targutajaid pole ei vallale ega linnale vaja.

M Moks
6 aastat tagasi
Reply to  Penskar

Neid on parteile vaja. Müüvad mõne kuldmündi ja viivad kogu raha parteikassasse. Selle eest pannakse neid valimisnimekirjas jälle ettepoole ja 4 a mõnusat elu garanteeritud.