Merle Mäesalu vastulause Ridala vallavanemale: naised saunas rääkisid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kui klatšihimulised külanaised tahavad midagi uskuda, ei takista seda miski. Olgu see või saunalise heietatud unenägu, mis pärast ühist pesemist on saanud juba „tõsijutuks”. Nii levib kuulujutt rahvakultuuris.

Lääne Elu artiklis „Vallavanem: katuseraha tingimus oli IRLiga kandideerimine” (12. sept 2017) esitatud Ridala vallavanema Helen Rammu „tõsijuttu” ei saa keegi kontrollida. Isegi mitte ajakirjanik. Levitada aga kõik.

Tõde teavad kaks asjaosalist ja mina magan rahulikult – rahasaamise tingimusi mina ei seadnud. Seda teab Rammu ise ka. Järelduste ja valeväidete esitamine jääb tema hingele.

Regionaalsete investeeringute ehk kõnekeeles katuseraha jaotuse otsustab riigikogu. Lepingud rahasaajatega sõlmib rahandusministeerium. IRLi Läänemaa piirkond, mille esimees ma veel detsembris 2016 olin, sai teha vaid ettepanekuid, milleks võiks riigieelarveline raha minna. Meie eesmärk oli, et nn katuserahast tehtaks avalikus kasutuses olevaid asju.

Seni, kuni näeb seadus ette sellist rahaeraldust, on ka erakondadel seaduslik õigus anda nii või naa palju raha valitud objekti(de)le. Oma valikuis on nad vabad. Mis valiku järgi parteide keskkontorid seda teevad, sellest võivad rääkida Haapsalust riigikokku pääsenud saadikud.

2016 rajati Läänemaa IRLi ettepanekul Fra Mare juurde Paralepa terviserajale välitrenažöörid. Inimesed võtsid need hästi vastu. See oli ka põhjus, miks jagati 2017. aasta summa Uuemõisa ja Oru trenažööride vahel.

Teha mingeid fiktiivseid järeldusi ainuüksi rahajaotuse alusel on sama, kui süüdistada fonde või kultuurkapitali, kui taotlust ei rahuldata täies ulatuses. Riigieelarvelise raha jaotamisel proovisime arvestada võimalikult laia huvi. Tänu sellisele lähenemisele saab Läänemaa katuseraha abil kolm treeninguseadmetega väljakut (Paralepa, Uuemõisa ja Oru).

Kas sellise tegevusega saab mõjutada inimeste kindlasse erakonda/valimisnimekirja kuulumist? Ju saab, kui Helen Rammu teab seda väita. Minule on selline lähenemine võõras. Sellise väite pärast ma kaotaksingi erakondliku katuseraha. Et klatši oleks vähem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Merle Mäesalu,
valimisliidu Meie Inimesed linnapeakandidaat

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
36 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
6 aastat tagasi

Tõde teavad kaks asjaosalist ja mina magan rahulikult – rahasaamise tingimusi mina ei seadnud. Seda teab Rammu ise ka. Järelduste ja valeväidete esitamine jääb tema hingele.

Huvitav, miks ma ei usu poliitikuid?

skeemitaja
6 aastat tagasi

jokk skeemitaja schmidt omab libasissekirjutust ridalas, ise on elanud kogu aeg taeblas

to skeemitaja
6 aastat tagasi
Reply to  skeemitaja

Ärkasid või? Meil elab Karilaid oma perega Tallinnas Viimsis ja ei mingit probleemi. Mida sa vingud? Kus sina elad, et see sind häirib? Võta pits konjakit, saad ehk rahulikumalt magada. Proosit!!!

Teine Maajuula
6 aastat tagasi

Ja, mis siis juhtus, et selline solvumine ? See on tavaline ja ajalooline släng, millega kindlasti ei tahetud solvata või vastanduda. “Külanaised”, “Linnavurled”, “Ohvitseriprouad”, “Kurgimüüjad”…

Juula maalt
6 aastat tagasi

Mis “külanaised saunas räägivad…” Ära klassifitseeri siin, me oleme kõik linnaprouad nüüd. Kohe näha kuias tegelik suhtumine maa-Juuladesse on. Aitähhh, nüüd küll teite poolt valima es lähe. Pole nende linnanaite siidisukad meite dressipükstest paremad midagi. Silmakirjalikkus ruulib!

Xxx
6 aastat tagasi

Katiga nõus!

Kati
6 aastat tagasi

Parim kaitse on rünnak. Elu on
näitanud,et need,kes teisi ründavad
on salakavalad ja valelikud.

Nikita
6 aastat tagasi

Merlel pole mitte audiitori vaid miilitsa kombed.

Rain
6 aastat tagasi

Jätke see Merle kallal närimine. Mida ta valesti teeb? Saareväli leping külvas kahtlusi ja nüüd tulebki selgeks teha, kas see oli juhuslik eksitus. Kui kõik volikogu liikmetega tehtud lepingud seaduslikud ja korras, pole ju mõtet karjuda siin. Või on ärritunuil teistsuguseid andmeid? Küllap see peagi selgub. Ja kui kõik on korras, on ju hästi.

närilised
6 aastat tagasi
Reply to  Rain

Merlele tuleb see närimine ainult kasuks- kui saab linnapeaks, siis peab olema kõva närv ja paks nahk nagu ninasarvikul. Nii karastub ka teras.

Audiitor
6 aastat tagasi

See ju ainult positiivne, et audiitori kombed. Igal volikogu liikmel peaksid olema audiitori kombed ja suhtumine. Siis oleks kõik kenasti korras ja läbinisti läbipaistev.

Anonüümne
6 aastat tagasi

Tema kasutab lubatud võtteid-ei midagi ebaseaduslikku. Tema armastab kõiki paljastada. Igalühel omad foobiad.

Tegelikult
6 aastat tagasi
Reply to  Anonüümne

on audiitori kombed ja paistavad kaugele välja.

to tegelikult
6 aastat tagasi
Reply to  Tegelikult

Millest sa räägid?