Eesti Raudtee hakkab ette valmistama Riisipere–Turba raudteelõigu ehitamist

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Priit Rohumaa. Foto: Ilmar Saabas

Eesti Raadio nõukogu esimees Priit Rohumaa. Foto: Ilmar Saabas

 

Eesti Raudtee nõukogu andis teisipäevasel koosolekul juhatusele volitused alustada Riisipere–Turba raudteelõigu väljaehitamiseks vajalike tegevustega, edastas ettevõte.

Ettevõttel tuleb koostada ja kooskõlastada lähteülesanne ja eskiisprojekt, teostada keskkonnamõjude hindamine, ehitustehnilised uuringud ning seada Eesti Raudtee kasuks hoonestusõigus.

„Riik pani meile kohustuse ning kavatseme seda korrektselt ja kiiresti täita,“ ütles Eesti Raudtee nõukogu esimees Priit Rohumaa. Esialgsete prognooside kohaselt võiks uus raudteelõik valmida 2019. aasta lõpus.

Tänavu mais eraldas valitsus täiendavate taristuinvesteeringute programmist raudteelõigu ehitamiseks kaheksa miljonit eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
usun küll
6 aastat tagasi

et Turbani on see igati mõistlik, sinna on kolinud palju noori, sest korterid olid üksvahe väga odavad, nüüd küll hinnad tõusnud ja ega seal eriti enam pakkumisi ka pole. Need noored ju käivad välja tööle, sest ega Turbas tööd pole. Kindlasti hakatakse rongi kasutama, kuupiletiga igapäevasõitjal tuntav kokkuhoid.Renoveeriti kauplus ,on kuulda bensiinijaama ja veel ühe kaupluse tekkimist, kool on alevis ja lasteaed samuti. Nii, et uskmatutel toomastel tasuks uskuda asja mõtekusse.

Arvos
6 aastat tagasi
Reply to  usun küll

Õigust räägid! Ning kogu sinu info on tõene.

Uskmatu+Toomas
6 aastat tagasi

Juba õpetaja Laur ütles”Kui ei jõua teha kõiki rehkendusi tee kas või pool ….”.Kõige tegemiseks lähemal viiekümnel aastal võimalusi pole siis teeme jupikese,et kõik oleks rahul.
Rautee täielikuks taastamiseks on vaja ühte kahest eeldusest -kas venemaa saab USA vasallvalitsuse või Eesti saab olema venemaa koosseisus.
Kuna kumbagi lähema viiekümne aastaga ei juhtu ja nende aastate pärast on liiklusvahendid tundmatuseni muutunud siis jääbki ainult see jupikene kellegi ego tõstmiseks,raudtee usku inimeste rahustamiseks.
Kui see pole populism mis maksab 8 milli siis mis asi üldse populism on ?

põletamine
6 aastat tagasi

Üsnagi samaväärne raha maha matmisega.

Anonüümne
6 aastat tagasi

RAAADIOS RÄÄGITAKSE MIS ASJU NAD SINNA EHITAVAD HAAPSALUSEE EHEHEHEHEHE

muhe
6 aastat tagasi

Väga hea,teine etapp Taeblani,kolmas Rohukülani.

Arvos
6 aastat tagasi
Reply to  muhe

Kasvõi nii, peaasi, et ots lahti tehakse.

irwe
6 aastat tagasi

( milli põletatakse ereda leegiga – idiootsus kuubis ! ( hiljem lisame milli et see uuesti ülesse korjata )

irwe
6 aastat tagasi
Reply to  irwe

Sorry-8 milli

Arvos
6 aastat tagasi
Reply to  irwe

Vähemk mõttetut möga palun.

kurg
6 aastat tagasi
Reply to  irwe

Taal korjab relsid uuesti ja viib kuusakoski,ta on arimees……..

Rain
6 aastat tagasi

Kas raadio või raudtee nõukogu esimees?