Tuhandest riigi töökohast tuleb Haapsallu seitse

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

 

Tuhandest riigiametniku töökohast, mille on valitsus otsustanud kolida pealinnast maakonnakeskustesse, tuleb Läänemaale seitse.

Siseministeeriumi haldusala ametnikest kolitakse Tallinnast välja 151, neist kaks tuleb Haapsallu. Mõlemad on politsei- ja piirivalveameti töötajad, kinnitas siseministeeriumi pressiesindaja Siim Kumpas.

Keskkonnaministeerium kolib pealinnast välja vähemalt 90 töökohta. „Oleme otsustanud erametsakeskuse 25 töökohta kolida Raplasse. Ülejäänud töökohtade väljaviimine toimub järk-järgult. Praegu on Läänemaale kavas viia üks töökoht Haapsallu,” ütles keskkonnaministeeriumi pressiesindaja Berit-Helena Lamp.

Maaeluministeerium kolib tuleva aasta lõpuks pealinnast välja 50 töökohta, neist üks tuleb Haapsallu. Maaeluministeeriumi pressiesindaja Urmas Glase sõnul hakkab Haapsalus olema üks veterinaar- ja toiduameti töökoht.

Rahandusministeeriumi haldusalast on kavas pealinnast välja viia üle saja töökoha. Rahandusministeerium on loonud kolmele inimesele võimaluse kaugtööd teha Haapsalus Lääne maavalitsuse hoones. Rahandusministeeriumi pressiesindaja Kristina Haavala sõnul töötavad juba praegu Haapsalus üks maksuametnik ja kaks infotehnoloogiakeskuse inimest.

„Rahandusministeeriumi töötajatel on võimalik teha kaugtööd, kui tööülesanded seda võimaldavad, sh asuda tööle maavalitsuste ruumidesse,” ütles Haavala.

Valitsus arutab tänasel kabinetiistungil riigiasutuste kolimiskava. Valitsuse eesmärk on viia 2019. aasta lõpuks pealinnast ära tuhat töökohta. Riigihalduse minister Jaak Aab ütles eelmisel neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et kaks kolmandikku on täidetud. Puuduvate ametnike osas peaks valitsus oma tänasel istungil kokkuleppele jõudma.

„Põhiline küsimus on, kas ka väiksematesse maakonnakeskustesse õnnestub riigi töökohti viia. Peaksime pingutama selle nimel, et vähemalt 30 töökohta igasse maakonnakeskusesse läheks,” ütles Aab.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
hmm
6 aastat tagasi

ikka keskele kokku ja siis jälle mõne aasta pärast laiali. Riigi mängitakse inimestega malet, mitte ei omata visioone.

Kõlaks paremini - tuhat töökohta
6 aastat tagasi

Issand, milline kingitus.

ma ei tea
6 aastat tagasi

see kõik tundub nii tühisisu reformimine.Kuidas see meie arengule kaasa aitab ?

Koerte värvimise töökoda
6 aastat tagasi

Jälle võitleme tagajärgedega. Põhjuseid ei julge keegi puutuda. Alustada tuleb riigiaparaadi revisjonist. Kui palju on ikkagi vaja tööjõuresurssi, palju materjaalset resurssi ja kes kuhu. Täna on ministeeriumid täis nõunikke, kes teevad tavalist sekretäri tööd – veavad kohvi bossile ette, paljundavad materjale jne. Miks muutusid sekretärid nõunikeks ? Nõunikule saab palgaskaala järgi rohkem palka maksta. Miks tuleb rohken palka maksta ? Sest need töökohad on nn.sotsiaalsed töökohad, hoiavad püsti parteilisi toiduahelaid. Selle kinnituseks on ministri vahetus, kus hoobilt lahkub hulk nõunikke. Kui nõunik annaks head nõu ja oleks oma valdkonnas kompetent, siis teda tänavale vaevalt tõstetakse. Ja kogu see jutt ametikohtade… Loe rohkem »