Matsalu X rattamaratoni võitis Silver Schultz

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Matsalu X Rattamaratoni esikolmik. Foto Kadi Saviir

Pühapäeval sõideti järjekordne Fixus Sport Marimetsa Kapp etapp, Matsalu X Rattamaraton. Tegu oli järjekorras kuuenda etapiga, mis tähendab, et kahe etapi pärast selguvad juba ka sarja üldvõitjad.

Starte oli möödunud pühapäeval viis. Kolm nendest võidujanulistele lastele ja kaks põhidistantsil osalejatele. Kavas oli nagu kombeks pikk põhidistants, seekord pikkusega 44 km, ja lühike põhidistants pikkusega 20 km.

Kahe põhidistantsi ja lastesõitude peale kokku oli seekord 341 finišijoone ületajat. Pikal põhidistantsil oli lõpetajaid 158. Lühikesel põhidistantsil 143 finišeerijat. 1 km ning 2 km lastesõitude lõpetajaid oli kokku 40.

Üldarvestuses põhidistantsi pika sõidu võitja oli taas Silver Schultz (AT Sport Mobile.ee) ajaga 1:32:07, kes on siiani sellel hooajal kõigil Marimetsa Kapa etappidel esikohale tulnud. Teiseks tuli Martin Laas (Delko Marseille Provence KTM) ajaga 1:32:08. Kolmandaks tuli Peeter Tarvis (Komo) ajaga 1:32:09. Vastupidi mõnele eelnevale etapile pakkus seekordne finiš närvikõdi nii publikule kui ka esikolmikule endale, saabudes finišisse pea külg külje  kõrval, vaid sekundiliste vahedega.

M40 vanuseklassis võidutses Raido Kodanipork (AT Sport Mobile.ee) ajaga 1:33:12. Teiseks tuli Joonas Maanurm (Saksa Automaatika ProTeam) ajaga 1:33:21. Kolmas koht läks Indrek Epnerile (Saksa Automaatika ProTeam), kes jäi teisele kohale alla vaid sekundiga, ajaga 1:33:22.

Pikalt distantsilt ei puudunud ka visad naised, kellest esimene oli Marimetsa Kapal juba rohkem, kui sageli kõrgeimat poodiumikohta hõivav Merilin Metsalu (Adduco kolimisteenused) ajaga 1:48:29. Talle järgnes teise naisena Marianne Palusoo (Saksa Automaatika ProTeam) ajaga 1:56:29. Kolmandaks tuli Liis Grünberg (Porter Racing) 1:57:00.

Põhidistantsi lühemal sõidul särasid samuti juba tuttavad nimed. Esikoha napsas taaskord M16 vanuseklassi esindaja Matvei Tarassov (Nõmme Rattaklubi) ajaga 43:10. Teise koha samuti M16 vanuseklassis võistlev Rando Marten Evendi (Porter Racing) ajaga 43:23. Kolmandaks M16 vanuseklassis tuli aga üldarvestuse seitsmes, Andre Kauk (CC Rota Mobilis) ajaga 46:17.

Lühemal põhidistantsil teine võidutsev vanuseklass oli M14, kuhu kuulub ka lühema distantsi üldarvestuse III koht, Henry Grünberg (Porter Racing) ajaga 43:33. Teisel ja kolmandal kohal läks protokolli kirja aga sama tulemus, 43:34, tulemuse omanikud olid Romet Pajur (CFC) ja Kevin Kardo Kõiv (Nõmme Rattaklubi), ka vanuseklassi esikoha napsas Grünberg endale vaid sekundilise edumaaga.

Naistest oli lühikesel rajal kiireim N-klassi esindaja Darola Kruusik (MyBody) ajaga 47:51. Teine naine oli N16 vanuseklassis võistlev Silvia Türkson (Porter Racing) ajaga 48:16. Kolmas naine, N-vanuseklassi esindaja, Maris Lillep (V-püssid), lõpetas ajaga 49:09.

Vanemate laste sõidus, ehk 2km pikkusel distantsil olid poiste kiireim Riko Tammepuu (Nõmme Rattaklubi) lõpetades ajaga 5:50. Teiseks tuli Kaspar Jakobsoo ajaga 6:05 ja kolmas kiireim poiss ajaga 6:37 Marten Konga (Porter Racing).

Tüdrukutest võidutses seekord Laure Pohl ajaga 6:07 pääsedes ka sõidu üldarvestuse kolmandale kohale. Teine tüdruk oli Loore Lemloch (Nõmme Rattaklubi) ajaga 6:15. Ja kolmas väledaim tüdruk rajal oli Mariann Koik (Porter Racing) ajaga 7:33.

Nooremate laste 1 km pikkuses sõidus jõudsid poistest end poodiumikohtadele sõita Oskar Lemloch (Nõmme Rattaklubi) ajaga 3:23, lõpetades esimesena. Teise poisina jõudis finišisse Olle Härmat (Nõmme Rattaklubi). Ja kolmanda poodiumikoha napsas Elvis Ormus ajaga 3:46.

Tüdrukute väledaim oli taaskord üldarvestuse kolmas, Maiken Konga (Porter Racing) ajaga 3:45. Teiseks tüdrukuks sõitis end Kertu Mitt (JSK Rave) ajaga 3:54. Kolmandale kohale tuli Eva-Lotta Rebas ajaga 5:52.

Enam pole hooaja lõpuni palju jäänud ja võib-olla vihmastest, kuid kindlasti kaunitest sügisilmadest tuleb viimast võtta, selleks on veel kaks võimalust Fixus Sport Marimetsa Kapal. Esimene nendest võimalustest on juba eesoleval pühapäeval, 17.09, kui ootame teid taas, seekord Kullamaa XIV Rattamaratonil.

Aitäh ja kohtume Kullamaal!

Fixus Sport Marimetsa Kapp ja Paralepa JK

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments