Kastepõld: ettepanekut monumendi taaspüstitamiseks pole tehtud

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lihula sammas 2004 (1)

Lihula ausammas enne eemladamist. ARVO TARMULA

Lihula vallavolikogu esimees Jaak Kastepõld kinnitas ERR-ile, et vallale ei ole seoses sambaga tehtud ühtegi ettepanekut ega üleskutset.

„Ei ole ettepanekuid tehtud ja ei ole üleskutset. See on selline hetke poliitilise punkti saamiseks, aga kindlasti ei ole tegemist mõistliku teemaga enam," ütles Kastepõld.

EKRE Lihula osakond meenutas möödunud laupäeval Lihula kalmistul sealt 13 aasta eest teisaldatud ausammast ja otsustas hakata taotlema samba taaspüstitamist. Lihula monument teisaldati 2. septembril 2004 Juhan Partsi valitsuse korraldusel ja see tõi kaasa konflikti kohalike elanikega. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kustas
6 aastat tagasi

Jaak kaitses oma rinnaga Lihula monumendi äraviimist, oli ise kohal, avaldas aktiivselt oma arvamust. Millest nüüd selline muutus, kas hakkad vanaks jääma või muundud kalanäoga kohalikuks poliitikuks? Kui Sa ütled, et ei ole enam mõistlik teema, kellele Sa sellega näkku sülitad? Kas nendele sadadele inimestele, kes selle ausamba püsti panid ja nende langenutele, kelle mälestamiseks see püstitati? Kas sulle ei tundu, et oled liiga poisike selleks, et selliseid sõnu loopida? Ausammas taastatakse endisele kohale, ole selles päris kindel!

2. kodanik
6 aastat tagasi

Kui Kastepõld arvab, et tegemist pole mõistliku teemaga, siis miks peaks keegi tema jutule üldse minema selle samba asjus?

Kõrgem+jõud
6 aastat tagasi

Kastepõld on ikka tuulelipp , ajas muutuvad parteid ja seisukohad. Selline karjerist ei kõlba küll meid valitsema.

Arvos
6 aastat tagasi
Reply to  Kõrgem+jõud

Pole kunagi kõlvanudki. Ainult silmakirjalikku pläma tuleb.