Vargad võtsid Karuse kiriku eest EKRE valimisreklaami

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Vatla kooli sulgemise koosolek 188 (16) Meelis Malk

Meelis Malk. URMAS LAURI

Luteriusu kiriku Karuse diakon Meelis Malk, kes ühtlasi on EKRE Lääneranna valla valimisorganisaator, avastas teisipäeva hommikul, et vargad või vandaalid on kaasa viinud partei valimisreklaami.

„Tegin avalduse politseile, sest erakonna valimisreklaam, mis sai 1. septembril püsti varastati 2. septembri öösel vastu 3. septembrit. Avastasin varguse alles täna hommikul, aga kontrollitud andmetel seda juba seal enam pühapäeval kell 12 paiku enam ei olnud,” kirjutas Malk Lääne Elu toimetusele saadetud kirjas. 

„Valimised on tore aeg ja mulle meeldib mõelda, et see reklaam oli lihtsalt nii ilus ja hea, et mõni inimene tahtis seda omale  koju seina peale panna,” ütles Malk. 

Kiriku ees oli meeter korda meeter mõõdus EKRE logoga plakat ja surfilipp, millel erakonna valimiskampaania logo ja loosung „Anname tuld”.

Malga sõnul oli reklaamil nii vallavalitsuse kui ka muinsuskaitseameti luba.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eestlane
6 aastat tagasi

No tõesti! Kasutades president Lennart Meri sõnu tahaks hüüatada: “Tule taevas appi!” Kas ikka kiriku juurde peab sellist püromaanide reklaami üles panema? Kas see tähendab, et EELK on nüüd ametlikult EKRE hääletoru ja nö kodukirik? Hr Malk võiks ikka mingigi pieteeditunde ja viisakuse säilitada. Kirik on ikkagi erakondadeülene institutsioon. Usun, et paljud tublid koguduseliikmed said solvatud.

Kohalik
6 aastat tagasi

Üldse ei imesta, et ka kohalikud ei austa valimiste ajal inimest, kes on aastaid, kui mitte kümneid, kogukonda oma pahatahtlikkusega mürgitanud.
Pühakoja lähedusse, rääkimata vahetusse lähedusse valimisreklaami paigaldamine on juba taunitav, rääkimata nii vaenulikust sõnumist nagu “anname tuld”. Kas selline vägivaldne sõnum kiriku taustal jätab selle püstitajast hea mulje? Vallavanema materjali sellise teo tegijas kindlasti ei leidu.

Küsimus
6 aastat tagasi

Kas sõnapaar “Anname tuld!” kiriku juurde? Ja pole vaja hakata tõlgendamisest jahuma.

Anname tuld!
6 aastat tagasi
Reply to  Küsimus

Sobiks rohkem Iraaki, sinna kus ISIS tegutseb 😀 Aga heakene küll, varsti varastakse kirikust armullaua veinid ja orel ka ära ning keegi ei märkagi seda 😀

Arvos
6 aastat tagasi

Kooskõlastatud võib ju olla kuid mingi eetiline vorm võiks ka ikka olla. Pooldan ekre-t ja valin ka selle kuid igal sündsusel on siiski piirid. Samahästi võiks autoga tagurpidi sõita mõnisada kilomeetrit. See pole keelatud aga kas see oleks ka mõistlik?

Kõrgem jõud
6 aastat tagasi

See oli ikka väga vale koht oma( ekre ) reklaame üles panna. Peab juba kirikut enda omaks , see Malk on ikka tõesti põrutada saanud.

Meelis Malk
6 aastat tagasi
Reply to  Kõrgem jõud

Reklaam oli kooskõlastatud ka suuliselt maaomaniku esindajaga. Minul on ainult sõnaõigus antud organisatsioonis. Samuti asus reklaam kirikust vähemalt 100 m kaugusel, nii, et ei kahjustanud ei vaadet kirikule ega olnud muul viisil seotud ei kirikuaia ega ka kiriku endaga. See oli Muinsuskaitse ameti esimene tingimus kui reklaami paigaldamist kooskõlastati.

süsimust iroonia
6 aastat tagasi

nüüd varastavad nad juba valimisreklaame! umbes kümne aasta pärast on see ostas või e-bays müügis!