Jaak Kaabel hakkab juhtima TS Laevu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Runbjarni teelesaatmine

Jaak Kaabel. Foto arhiiv

Tallinna sadama tütarfirmat TS Laevad hakkab juhtima Vormsilt pärit Jaak Kaabel, kirjutab Ärileht.

Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm ütles Ärilehele, et Kaabel ostus TS Laevade juhatuse esimeheks valituks tänu eelnevale tugevale kokkupuutele Eesti parvlaevaliikluse ja ettevõtlusega, samuti on Kaabelil merendusalane kõrgharidus.

Vormsiga seotud Kaabel on varem töötanud majandus-ja kommunikatsiooniministeeriumi lennundus-ja merendusosakonna juhatajana, kus tegeles ka siseriiklike parvlaevaühenduste arendamise ja planeerimisega.

Kaabelil on magistrikraad rahvusvahelises merendusõiguses Kaplinna ülikoolist, samuti on ta läbinud mitmeid merendus- ja juhtimisalaseid koolitusi.

Noarootsi gümnaasiumi lõpetanud Kaabel on Läänemaal olnud seotud puulaevanduse traditsioone hoidva ja propageeriva puulaevaseltsiga Vikan ning ta on eestirootslaste ajalugu tutvustava eestikeeles Russwurmi Eibofolke välja andnud Eestirootsi Akadeemia üks eestvedajatest.

Jaak Kaabel asub TS Laevad OÜ juhatuse esimehena ametisse 11. septembril.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Reet
6 aastat tagasi

Tubli ja terane Vormsi mees. Edu talle!