Hanila valla Rannaküla nime muutmine

Kylaline

info@le.ee

Hanila vallavolikogu algatas 24. mai 2017. a otsusega nr 120 Rannaküla (asustusüksuse) nime muutmise.
Vabariigi Valitsuse 12. jaanuari 2017. a määruse nr 10 „Hanila valla, Koonga valla, Lihula valla ja Varbla valla osas haldusterritoriaalse korralduse ja Vabariigi Valitsuse 3. aprilli 1995. a määruse nr 159 „Eesti territooriumi haldusüksuste nimistu kinnitamine” muutmine” kohaselt moodustatakse Hanila valla, Lihula valla, Koonga valla ja Varbla valla ühinemise teel uus haldusüksus Lääneranna vald. Määrus jõustub Lääneranna vallavolikogu 15. oktoobri 2017 valimiste valimistulemuste väljakuulutamise päeval.
Nii Hanila kui ka Varbla vallas on Rannaküla-nimeline küla. Kohanimeseaduse kohaselt ei tohi olla samanimelised ühe valla piires asuvad asutusüksused.
Nime muutmise algatamise otsuse avalikustamise järel esitas 30. juuniks arvamusi 14 inimest. Tehti ettepanekud kasutada peale Rooglaiu nime ka Hanila-Rannaküla ja Algallika nime.
Rannaküla küla nime muutmise otsuse eelnõu on avalikustatud Hanila valla veebilehel www.hanila.ee. Eelnõu kohaselt määratakse Rannaküla uueks nimeks Rooglaiu küla. Rannakülas asub sellenimeline neem, vallale kuuluv sadam ja munitsipaaltee.
Arvamusi ja ettepanekuid Hanila valla Rannaküla külanime muutmise kohta saab esitada Hanila vallavalitsusele hiljemalt 15. septembrini 2017 aadressil Keskuse tee 3, 90102 Kõmsi küla või e-postiaadressil vv@hanila.ee.

Hanila vallavalitsus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments