Ammas: Vabaerakond ei muretse toetuse kahanemise pärast

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Andres AmmasKuigi Vabaerakonna toetus on viimase uuringu kohaselt langenud kuuele protsendile ehk viieprotsendise valimiskünnise lähedale, ei muretse erakond selle pärast, ütles partei riigikogu fraktsiooni aseesimees Andres Ammas (pildil).

"Vabaerakonna tasakaalukust ja pühendumust kohaliku elu edendamisele on ideoloogiasõja tingimustes väga vaja ning erakond ei muretse reitingu kasvu ajutise peatumise pärast," ütles Ammas fraktsiooni nõuniku vahendusel. Ta lisas, et "vastandujaid toidab emotsioon, Vabaerakonda sisu".

Ammase sõnul on Vabaerakonna liikmete kandideerimine kohalikel valimistel valimisliitudes põhimõtteliselt uus lähenemine, millega tulevad tema sõnul tasapisi kaasa teisedki poliitilised jõud.

"Tahame anda kohalikele kogukondadele ja nende omavalitsustele vahendeid, võimu ja õigusi juurde, sest jäik tsentraliseeritud riik ei ole tõhus," sõnas Ammas. "Asjalikud ja kohalikule elule keskenduvad valimisliidud on reeglina just selle idee kandjad. Iga viies eestimaalane toetab küsitluste kohaselt valimisliite, mis on väga hea uudis ka Vabaerakonnale."

"Uued ja vanad lahingupaarid – sotsid ja EKRE ning Keskerakond ja Reformierakond – toituvad tobedast emotsionaalsest vastandumisest, mis hävitab poliitika sisu ega soosi uusi ideid. Sellistes oludes on paremtsentrislikku Vabaerakonda väga vaja, kuna meie ei soovi Eestit ühessegi äärmusse kallutada. Me seisame ikka ühiskonna alusväärtuste eest: isikuvabadused, kodurahu, demokraatlik osalus, eesti keel. Olen kindel, et valija mõistab seda järjest paremini ja küll siis ka meie toetus kasvab," ütles Ammas.

Eesti Rahvusringhäälingu tellitud Turu-uuringute AS-i küsitluse järgi toetas augustis Keskerakonda 29 ja Reformierakonda 24 protsenti valijatest. Kolmandal-neljandal kohal on võrdse 12 protsendise toetusega Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) ja Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE). Vabaerakonda toetas kuus, Isamaa ja Res Publica Liitu viis ja Erakonda Eestimaa Roheliste neli protsenti valijatest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ma
6 aastat tagasi

olen vabaerakonnas pettunud, minult enam häält ei saa!

Valijalt Ammasele
6 aastat tagasi

Ka mina ei muretse Vabaerakonna toetuse kahanemise pärast. Õnneks on Ammasel amet olemas, nälga ei jää.

Lp. Ammas
6 aastat tagasi

“Me seisame ikka ühiskonna alusväärtuste eest: isikuvabadused, kodurahu, demokraatlik osalus…”
Huvitav, miks te demokraadid siis presidendi otsevalimisi ei toeta ja samas toetate pagulaspoliitikat kui on teada, et eesti elanikud ei soovi siia umbkeelseid ja odavtööjõudu? Natuke silmakirjalik või mis?

juss
6 aastat tagasi
Reply to  Lp. Ammas

Mik sa arvad, et ei soovita võõrtööjõudu?! Kui eestlane on laisk, ei viitsi õppida, tulebki spetsialistid väljast tuua!

igatahes
6 aastat tagasi
Reply to  juss

eestlane on vaba mees ja otsustab ise mida teeb, opmaneid ja teoorjust pole meile vaja, saama ise hakkama, aga kes selle ära unustab saab jüriöö kaela