Priit Mäeorg tuli viiendat korda Eesti rannajalgpallimeistriks

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

maeorg abikaasa ja lapsega

Priit Mäeorg tähistas võitu koos abikaasa ja lapsega. Foto erakogu

Laupäeval mängiti Pärnus otsustav kuues etapp Eesti rannajalgpalli meistrivõistlustel. Enne viimast etappi oli juhtkolmikus olukord väga pingeline. Tabeliliidril BSC Thunder/Häckeril oli liidrina punkte 47, Nõmme BSC/Olybetil 46 ja SK Augur/Enematil 42 punkti. Seega võimalus Eesti meistriks tulla oli kõigil kolmel meeskonnal.

Eesti rannajalgpalli meistrivõistluste paremates meeskondades mängivad juhtrolli ka kaks läänlast. Nõmme BSC/Olybeti ridades Kõmsilt pärit Priit Mäeorg ja SK Augur/Enematis Palivere mees, Rasmus Munskind.

Kui tabeliliider võis viimase etapi kahes mängus veel kuskil kerget komistust lubada, siis meie meeste klubid seda lubada ei tohtinud. Päeva esimeses mängus oligi Nõmme BSC suures ülekaalus BSC Peugeot vastu ja kirjutas tabelisse juurde kindlad kolm punkti, kui vastane alistati 10:5. Mängu juhtvärava lõi Priit Mäeorg.

Auguril nii hästi ei läinud, kullavõimalus mängiti maha esimeses kohtumises, kus 2:0 eduseisust kaotati 2:4 BSC Thunderile. Rasmus Musnkind viis selles mängus oma meeskonna juhtima. Augur kaotas ka teise mängu, sellel korral BSC Peugeole ja kokkuvõttes kuulus neile 2017 aastal Eesti meistrivõistluste pronksmedalid. Rasmus Munskind on seega Eesti rannajalgpalli meistrivõistluste pronksmedalimees.

Päeva viimane mäng kujunes ka Eesti meistrivõistluste finaaliks. Nõmme BSC ja BSC Thunderi mängu tuli Pärnu eannaareenile vaatama täismaja. Nõmme pidi kindlasti võitma, Thunderil oleks piisanud Eesti meistritiitliks ka penaltiseeriakaotusest, sest siis oleks vastased teeninud ainult ühe punkti.

Kuigi kiirelt võistkond jäi kaotusseisu, ei tekkinud edaspidi kordagi võitjas kahtlust. Kaitses kindlalt mänginud Nõmmele tõi võidu vastaste mängutempo allasurumine ja kogemused. “See võit oli väga tähtis, nii mulle, kui kõikidele meie poistele. Usun, et lõime vastast kogemustega.  Meie mängisime kindlamalt ja rahulikult, vastased liialt kiirustasid. Said küll avavärava, kuid vastasime samuti kiirelt. Lõpus oli meie kaitse väga kindel,” ütles Prit Mäeorg.

Priit Mäeorule oli see nüüd juba viiendaks Eesti meistritiitliks. Eelmine tuli aastal 2011 ja medal samuti kaua aega tagasi, aastal 2012. Viimased neli aastat oli tema koduklubi olnud alati neljas. Nüüd on natuke aega puhkamiseks ja siis algab ettevalmistus Eesti koondisega septembri keskel Itaalias toimuvaks Euroliiga superfinaaliks. Priit Mäeorg on Eesti koondist esindanud 50 korda ja löönud 17 väravat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments