Päikeseenergia valgustab nüüd veel kuut bussipeatust

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lääne-Nigula vald paigaldas bussipeatustesse kuus päikesel töötavat valgustit.

Valgustuse said Turvalepa, Koela, Saunja, Kirimäe ja kaks Rehemäe bussipeatust. Kokku on neid nüüd Lääne-Nigulas kahekümne ringis, ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus.

„Kogu raha, ligi 10 000 eurot, tuli valla eelarvest,” ütles Lõhmus.

Valgustid paigaldati liiklusohutuse suurendamiseks. „Enamasti koolibusside peatustesse. Rehemäe on suure riigimaantee ääres ja ohtlik,” selgitas ta.

Mikk Lõhmuse sõnul on päikeseenergial töötavad bussipeatuste valgustid end õigustanud. Isegi kui nende ostuhind ei ole odavam, hoiab kokku juba selle arvel, et ei ole vaja elektrivõrguga liitumist ehitada. „Päikesepaneeliga valgustid toimivad üldiselt hästi. Ainult kõige pimedamal ajal detsembris ja jaanuaris ei lae nad küllaldaselt energiat akusse,” ütles ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sorts
6 aastat tagasi

detsember ja jaanuar on ju kõikse valgemad kuud ( lõunapoolkeral)

Arvos
6 aastat tagasi

Kuidas nad siis hästi toimivad kui detsembris ja jaanuaris on kööga? See on pea viiendik ning ei nimetaks üldpildis hästi toimivaks.