Merle Mäesalu pärib Peeter Vikmanilt kõnniteede kohta aru

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Peeter VikmanPeeter Vikman. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnavolinik Merle Mäesalu saatis aselinnapea Peeter Vikmanile arupärimise, kus tahab teada, kuidas on korraldatud töö ja jaotatud tööülesanded ning vastutus linnavalitsuse ja Haapsalu Linnahoolduse OÜ vahel Haapsalu linna kõnniteede korrashoiu tagamisel.

„Haapsalu linna kõnniteed on väga korrast ära. Ma ei räägi sellest, et need on auklikud, vaid need on hooldamata,“ rääkis Mäesalu.

Teema sai alguse ühe linnakodaniku pöördumisest, kes juhtis tähelepanu, et kõnniteedel ja nende äärtes on talvise teehoolduse jäägid – kruusa ja muud sodi. Ka on mitmel pool hoonete seinte äärtest välja kasvamas umbrohupuhmad ja osade hoonete esine piinlikult tihti prügi täis.

Kõnniteede hooldamisega tegeleb Haapsalu Linnahooldus ja Mäesalu pöördus juhatuse liikme Alo Lõpsi poole, et teemas selgust saada. „Suur küsimus, mis mind pärast seda ajendas arupärimist tegema, on arusaamine, et antud küsimuses puudub süsteemne lähenemine ja selge arusaamine, millised tööd kuuluvad linnahoolduse kohustuste hulka ja millised mitte,“ selgitas Mäesalu.

„Ma võtan Sirli Vaksmanni (Haapsalu linnavalitsuse linnakeskkonna osakonna juhataja – toim.) käest lepingu ja hakkan lugema, mis seal kirjas on,“ ütles aselinnapea Peeter Vikman vastuseks Lääne Elule küsimusele. „Sealt saab vastuse arupärimisele. Aga sisuliselt tuleks vaadata sama moodi nagu kodus – mis vaja teha on, selle teed ära. Kui umbrohi turritab kuskilt seina vahelt välja, siis tuleb sellega midagi ette võtta, kui on kole vaadata,“ rääkis Vikman.
„Laps teeb siis, kui ema ütleb. Täiskasvanud inimene ei oota, et ema ütleks, vaid teeb ära,“ tõi aselinnapea näite ja nentis, et Haapsalus linnas ei ole kojameestega lood eriti head. 

Ametliku vastuse andmiseks on Vikmanil aega vastata 23. augustini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
48 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Elle
6 aastat tagasi

Kui aus olla,siis Mäesalu on volikogus üks vähestest. kes viitsib linnapea segaseid lugusid päevavalgele tuua. Ref ja kesk e. kiidab kõik heaks

Anonüümne
6 aastat tagasi

Taaskord Vikman ja Lõps pildis. Kas nood olid need härrad, kellel nende Loomade varjupaiga pidajatega mingid hämarad tehingud?

Mis krt. toimub?
6 aastat tagasi

Muret võiks tõesti konkreetsemalt väljendada kui umbmäärane “kõnniteed”-
valgustatus on ka konkreetselt mõõdetav.
Huvitav, et saad minu poolt kasutatava nimega teha postitusi, mille alt ei saand mina saata sõnagi (siia vastuseks isegi muudetud kujul)
Edu probleemi lahendamisel!

Mis+krt.+toimub?
6 aastat tagasi

Kommentaar siis “Imelikule”…

einoh
6 aastat tagasi

Hardi, mis põhjusel siis üks naine nii ebasümpaatne, ah, midagi isiklikku vä

Hardi
6 aastat tagasi

Hea Arnold.Kahjuks linnavalitsuse palka ei näe-ehk olen veel vähe pingutanud, kuid püüan edasi ja paremini.Kui üks naisterahvas on ebasümpaatne, ei tähenda see seda, et teised naised sümpaatsed ei oleks. On küll .

666LUK
6 aastat tagasi
Reply to  Hardi

Et sa sedasorti vend, et parem kindel mees kui juhuslik naine??

Arnold
6 aastat tagasi
Reply to  Hardi

Lihtsalt, lugedes sinu kommentaare tundub, et oled valvekommija, kes kiidab üht ja laidad teist….

Anonüümne
6 aastat tagasi
Reply to  Arnold

Arnold, see valvekommija on sinu teele takistuseks saadetud, et su meelekindlus proovile panna.

Arnold
6 aastat tagasi

Hea Hardi ! Lugedes kõiki sinu kommentaare, tundub, et oled lahkuva linnavalitsuse palgal ? Kas oled naistevihkaja, et iga Mäesalu liigutus sellist reaktsiooni tekitab…

olgem ausad
6 aastat tagasi

Oli aeg, kui linnakodanik sai linna kodulehel valitsejatele ka küsimusi esitada ja juhtida tähelepanu ebakohtadele, aga see valitsus lõpetas rahva kuulamise ära ja istub koos ainult Suklese tagatoas ja võtab seal vastu endile meelepäraseid otsuseid.

Imelik
6 aastat tagasi

Huvitav on ka tänavavalgustuse olukord. Ehitati uus ja ilus, ainult kõnniteed on nüüd lausa kottpimedad. Sügisel ja talvel, õhtusel ajal, käin tihti jalutamas. Vana valgustuse ajal oli enam-vähem valge, aga uued valgustid on keeratud sõidutee poole, kõnniteed on täiesti pimedad. Otsustajad sõidavad ainult autoga, neil on ilus ja valge, arvan, et nad ei saa probleemist arugi. Jalakäijad koperdavad pimedas

Toivo
6 aastat tagasi
Reply to  Imelik

Aga pöördu siis oma murega LV või Linnahoolduse poole ja seleta ära,kus,mis ja miks häirib. Siin umbes lahmida ei tee midagi paremaks ja Sinu jutul pole mingit kaalu.

Imelik
6 aastat tagasi
Reply to  Toivo

Ma ei lahmi umbes, lihtsalt ei näe kõnniteel käia. Mis ma ikka enam linnavalitsusse lähen, valgustus on ju tehtud, seda enam ümber teha ei saa. Lihtsalt ehitades ei pööratud sellele tähelepanu ja uus valgustus on halvem kui endine.

no
6 aastat tagasi

Ükskõik kes, peaasi et mitte Sukles ja mitte Vikman.

einoh
6 aastat tagasi

reklaam missugune nimetatutele, minule antireklaam