Valitsus ei andnud arvamust kooseluseaduse tühistamiseeelnõule

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv justiitsminister Urmas Reinsalu. Foto: arhiiv

Valitsus ei andnud tänasel istungil arvamust kooseluseaduse kehtetuks tunnistava eelnõu kohta.

Valitsus avas tänasel istungil aruteluks päevakorrapunkti, mis nägi ette arvamuse andmist kooseluseaduse kehtetuks tunnistava eelnõu kohta, valitsus otsustas loobuda arvamuse andmisest, edastas valitsuse pressiesindaja.

Eelnõu algatas 15. mail Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna Riigikogu fraktsioon eesmärgiga tunnistada kooseluseadus kehtetuks, edastas valitsuse pressiesindaja. Seletuskirjas tuuakse välja, et kooseluseaduse korrektse vastu võtmise jaoks puudus eelmises riigikogu koosseisus vajalik häälte hulk ja ka nüüd on rakendussätete vastuvõtmine takerdunud.

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv justiitsminister Urmas Reinsalu toetas eelnõu. Ta põhjendas oma soovi väitega, et seaduse lõpptulemuseks on õiguslik ebaselgus.

Keskerakonna peasekretäri Mihhail Korbi sõnul on valitsusel ning erakonnal olulisemaid küsimusi, mida lahendada ning koalitsioonis puudub selles küsimuses. “Seda, milline on erakonna saadikute seisukoht riigikogu saalis, näeb kõige selgemini hääletusel,” sõnas Korb.

Reinsalu seisukohta kritiseeris teravalt Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluv välisminister Sven Mikser, nimetades seda “üksikuks populistlikuks karjatuseks”.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments