Haapsalu vanalinn pandi Augustibluusi ajaks lukku

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Augustibluus 2017, Enn Vei Band17

Augustibluusi kontserdid on hajutatud üle linna. Foto Arvo Tarmula

Reedel ja laupäeval Haapsalus 24. korda toimuv Augustibluus toob linna tuhandeid muusikasõpru ja autosid; vanalinn pannakse linnakülaliste jaoks taas lukku.

Haapsalu Linnahoolduse juhatuse liige Alo Lõps ütles, et korratakse eelmisel nädalavahetusel Rock in Haapsalu ajal toiminud liiklusskeemi. See tähendab, et mujalt festivalile saabunud autod suunatakse Väikese viigi juures holmil asuvasse parklasse ja linnakülalised autodega vanalinna ei pääse. Liikluse suunamiseks kasutatakse keelumärke ja viitasid, mida on seekord veelgi rohkem.

Kuigi eelmisel nädalavahetusel sujus liiklus Lõpsi sõnul tänu täiendavate abinõude kasutamisele paremini kui eelmiste suurürituste ajal, pressis osa festivalikülalisi oma auto ikkagi keelutsooni sisse. „Vee tänavalt pressiti läbi,” selgitas Lõps.

Seekord on pandud välja veel rohkem parkimist keelavaid märke, näiteks Rüütli ja Linda tänava algusesse, et parkimiskohti jahtivaid autosid eemale hoida.

Lõpsi hinnangul ei tohiks liiklus Augustibluusi ajal väga pingeliseks kujuneda, sest üritused on üle linna hajutatud ja ühte konkreetset epitsentrit pole. „Aga muidugi kutsume kõiki üles linnas jala liikuma – meil on väike ja ilus linn!” andis Lõps mõista, et haapsallased ise võiksid autod koju jätta ja linnakülalised parkida selleks ette nähtud kohtades.

„Kõik on väga lihtne – järgige liiklusseadust ja ärge tekitage oma parkimisega kaaskodanikele ebameeldivusi,” sedastas Lõps.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
To tont
6 aastat tagasi

Mitte tont,vaid lammas oled. Metsa ja Vaba nurgal oli tupik ja Vee ning Kopli otsas pidigi keelumärk olema,sest muidu oleksid sinusugused targutajad Kopli tänava kaudu võinud rahulikult sõita. Targuta ja mölise vähem ning mõtle rohkem.

Tont
6 aastat tagasi
Reply to  To tont

Vaiki,ònnetu. Tupik oli 1 ristmik enne – Koidula tànaval. ????

Tont
6 aastat tagasi

Polnud see linn lukus midagi ja màrkide paigaldajad olid vist ise ka peorohtu vòtnud. Sest sissesòitu keelav màrk lisatahvltega,mis pidanuks Metsa ja Vaba tn. rismikul olema, oli hoopis Vee ja Kopli tn ristmikul. ???? Ja liiklusjàrelvalve puudus hoopis. ???? Siiski oli ùldine olukord tunduvalt parem,kui ameerika autode ajal.