Lauri Luik kandideerib Haapsalus Suklese vastu

Kaie Ilves

kaie@le.ee

lauri luik arvo tarmula (2)

Lauri Luik. Arvo Tarmula

Riigikogu liige Lauri Luik kinnitas täna Kuku raadiole antud intervjuus, et Reformierakond tuleb Haapsalus välja oma nimekirjaga, ühe esinumbrina kandideerib ka Luik ise.

Reformierakondlasest linnapea Urmas Suklese kevadise otsuse kohta luua oma valimisliit HaRi, ütles Luik: „Meie jaoks oli see ühelt poolt ootamatu uudis, teiselt poolt väga negatiivne uudis. Sellist asja pole me oma nimekirja sees Haapsalus varem kohanud. Vanasti oli selline ütlus, et kapten lahkub laevalt viimasena. Meie puhul juhtus nii, et kapten hüppas tundmatus kohas vette ja jättis meeskonna sinna, kus ta praegu on. Aga me saame hakkama ja oleme võtnud eesmärgi Reformierakonnaga välja tulla.”

Luik ütles Kuku raadiole, et on rääkinud inimestega, kes on läinud Suklese nimekirja, ja selgitanud, et mõistlikum oleks erakonna nimekirjas kandideerida, aga lahkujad on endale kindlaks jäänud.

Küsimusele, kas Haapsalu ja Reformierakonna vahele võiks tõmmata võrdusmärgi nagu Keskerakonna ja Tallinna vahele, vastas Luik, et seda ei tahaks ta teha ja pigem on küsimus inimestes, keda on rahvas usaldanud.

Küsimusele Noarootsi silla kohta vastas Luik: „Siiamaani ei ole suudetud mind sada protsenti veenda, miks see peaks teoks saama. Haapsalu raudtee on teine asi – tuhat inimest iga päev liigub Tallinna vahet. Haapsalu raudtee on minu meelest põhjendatud, aga silda tuleks veel põhjendada. Praegu ma sellesse ei usu.”

Üks Haapsalu võtmeküsimusi on Luige sõnul rand.

„Tuleks mõelda, kuidas luua ujumiskohti, üks päris huvitav mõte on taastada väliujumisbassein, mis kunagi oli Paralepas, aga selle võiks planeerida Aafrika randa. Oleks huvitav kuurortlinna atraktsioon,” ütles Luik.

Rannast tähtsamaks pidas Luik siiski uute töökohtade tekkeks tingimuste loomist, sh turismi- ja infotehnoloogia valdkonnas, ka kaugtöövôimaluste arendamist, et Haapsalus oleks aktiivne elu peale suvekuude ka ülejäänud üheksal kuul aastast.

Luik juhtis tähelepanu ka Ridala ja Haapsalu liitumisega seotud detailide paikapanekule ja töölerakendamisele, et ka kôige väiksemate külade elanikud saaksid samasugust avalikku teenust nagu Haapsalu kesklinna elanikud.
 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
28 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
..
6 aastat tagasi

Kui ainult Sukles ja Vikman pürgivad,siis järelikult on Vikman reformikate kandidaat. On ju nende kohaliku esimehe suurim südamesõber. Keski kandidaadiks jääb siis Karilaid.

.
6 aastat tagasi

Linnapeaks pürgivad minu arusaamist mööda Sukles ja Vikman. Pole kuulnud, et Lauri Luik selleks trügiks. Nii et kõik paljastused (olemasolevad ja alles tulevad) saavad ikka nende meeste vahel olla.

Jäme Haapsalu korravalvur
6 aastat tagasi

Jälle see luige teema. Luiged ju kingasaanud võmmid. Parem lähen saali pumpama ja biitsepsit näitama, sest muud mul kõrvade vahel pole kui suur klaasine pea.

Rein
6 aastat tagasi

“mõistlikum oleks erakonna nimekirjas kandideerida…”
Laurike,kas “skandaali” kergitamine nüüd andis sinu sõnadele näite?

Imelik/persona+non+grata
6 aastat tagasi

“tähtsamaks pidas Luik siiski uute töökohtade tekkeks tingimuste loomist, sh turismi- ja infotehnoloogia valdkonnas, ka kaugtöövôimaluste arendamist, et Haapsalus oleks aktiivne elu peale suvekuude ka ülejäänud üheksal kuul aastast.”
Vabandust, … aga selline väide näitab absoluutset asjatundmatust ja lihtsalt “jutupunktide kogumist”! Häbi!

Imelik/persona+non+grata
6 aastat tagasi

“Tuleks mõelda, kuidas luua ujumiskohti”
Päriselt? Haapsalu linna kõige eksistentsiaalsem küsimus? Ma päriselt ei soovi sel juhul olla enam Haapsalu linnakodanik.

Imelik/persona+non+grata
6 aastat tagasi

” mõistlikum oleks erakonna nimekirjas kandideerida”
Sellele väitele adekvaatset põhjendust ei järgnenud, ehk kogu ülejäänud jutt
oli samuti populistlik mull nagu Reformierakond ise oma loomisest saati.
Paraku Läänemaal populaarseim (senini). Kurb aga tõsi.

hook
6 aastat tagasi

Kes kellele ära teeb?Aeg avada linnas kihlveokontor???

kodanik
6 aastat tagasi

Selle eest saab Suklese sisu mõnuga välja kaevata, mida kõike seal veel peidus ei ole.

Viigimees
6 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Mudas leidub nii mõndagi. Aga kes tasub ressursimaksu?

Vitali
6 aastat tagasi

Kahjuls on luik nõrk vastane sest tal puudub igasugune sisu….