Läänlased võistlesid Piiroja rahvasprindil: oli õnne ja draamat

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Marko Kukuskin,Monika Mäeste

Marko Kukuškin. Foto: arhiiv

Laupäeval toimus järjekordne rahvasprindi etapp ja seekord Piiroja rallikrossirajal. Kohale tuli 57 võistlejat ja nende hulgas oli ka seitse läänlast.

Kuna hooaeg hakkab lõppema, on seis nii mõneski klassis läinud pingeliseks ja kohtade osas mitmeid lahtiseid otsi.

Noorte J-18 klassis oli stardijoonel ka meie Virgo Šuman, kes pidi tunnistama tehnilisel rajal esiveoliste autode paremust ja jäeti konkurentide poolt küll viimaseks, kuuendaks, aga Šuman oli rahul ja tegi pärastvõistlust rajal veel natuke ka trenni.

Ka 2WD-v klassis on esikolmik veel lahtine. Siin tuli starti meie Rutmar Raidma ja kindlasti kõige kõrgemate mõtetega, kuna Saaremaa võistlus oli auto tehnilise rikke pärast luhtunud. Paraku röövis simese vooru sõiduviga seekord poodiumikoha ja tulemuseks tubli 4. koht.

 Veel oli stardis Karel Šuman, kes tuli tublile 8. kohale, kuigi nii mõndagi jäi mehel kripeldama.

2WD-s klassis tulid starti Valmar Gilden ja Marko Kukuškin, kellel oli paljugi mängus. Seekord võttis 2. koha Valmar Gilden, kes on sellel rajal ka rohkem võistelnud.
Marko Kukuškinil tuli sisse sõiduviga teises voorus, mis maksis kindla esikoha.

4WD klassis oli stardis oma Subaruga, millel on harjumatu parempoolne rool, Kaido Saul ja paraku jäeti ta seekord oma klassis viimaseks, 8.ndaks.

SU klass, kus on samuti hooaja lõpp läinud pingeliseks, olid kaarte segamas kohalikud mehed. Pärast kahte vooru oli põhirivaalide vahel veel kõik lahtine. Kui esikoht oli juba selge, siis 2. ja 3. kohale oli võimalus saada nii Martin Jaanusel ku ka Urmas Roosil, selle aasta sarjade võitjal Aivo Täpsil ning ka aegajalt startival Kristjan Priilinnil.
Esimesena tegi suure eksimuse ja sõitis rajapiirdesse Aivo Täpsi, kaotades aega ja lisaks ka veel karistus.
Järgmisena eksis kiires kurvis Martin Jaanus ja kaotas pehme kruusa sees aega.
Siis tegi rahvale piruetiga šõud Urmas Roos ja ainukesese puhta sõidu tegi Kristjan Priilinn, kes võttis 2. koha.

Nüüd jäi oodata tulemusi – kes eksinutest kaotas aega kõige vähem.

Õnnesärgis oli sellel korral meie mees Martin Jaanus, kes kindlustas sellega natukene oma hooaja 2. koha võimalusi SU klassis.
Kuna hooaeg on lõpukorral, siis on peaaegu igal nädalal võistlus ja juba 5. augustil oleme Lihula kandis sprindil ja nädal hiljem 12. august juba Tapa rahvarallil.

Tulge meile kaasa elama!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments