Avarii teinud parvlaev Tiiu läheb pooleteiseks kuuks remonti

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Avarii teinud parvlaev Tiiu Rohukülas (urmas lauri) Avarii teinud parvlaev Tiiu seisis remondi ootel Rohukülas nn väikeste laevade kai ääres. Foto. Urmas Lauri

Merepõhja riivanud parvlaev Tiiu jääb Hiiumaa liinilt eemale kuni pooleteiseks kuuks ja seda liini teenindavad parvlaevad Leiger ja Hiiumaa.

Parvlaev Tiiu on reedel juhtunud avarii tõttu liinilt eemal kuni poolteist kuud, teatas TS Laevade pressiesinda Sirle Arro esmaspäeval BNS-ile. Selle aja jooksul tehakse Tiiule dokis täielik ülevaatus, selgitatakse välja vigastuste ulatus ja alus remonditakse.

Parvlaev Hiiumaa jääb Rohuküla-Heltermaa liinile kuni Tiiu naasmiseni, lisas Arro.

Parvlaev Hiiumaa väljub esimesele reisile Rohukülast teisipäeval kell 13. "Kuna eesolev nädalavahetus on üks populaarseimaid nädalavahetusi Hiiumaa külastamiseks, mil saarele on oodata ohtralt külalisi, siis teenindavad Rohuküla- Heltermaa liini kokku kolm laeva," sõnas ta. "Neljapäeval, reedel ja pühapäeval teeb Leigeri ja Hiiumaa kõrval lisareise ka parvlaev Regula."

Virtsu-Kuivastu liini teenindavad parvlaevad Tõll ja Piret. Järgmine nädalavahetus on jällegi populaarne Saaremaa ja Muhumaa külastamiseks ja seetõttu on reedel ja pühapäeval lisatud graafikusse ka kolmanda laeva reisid. Kolmanda laevana teenindab Tõllu ja Pireti kõrval liini parvlaev Regula.

TS Laevad palub reisijatel võimalusel soetada piletid ette e-keskkonnas. E-piletiga tuleb eelisõigusega laevale saamiseks saabuda sadamasse mitte enne eelmise reisi väljumist ja mitte hiljem kui 15 minutit enne piletil märgitud reisi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mihkel
6 aastat tagasi

Olime ise antud praamil, kui paat madalikku mööda sõitis. Kursist(poid mille vahel oleks pidanud sõitma) oli oma 70m julgelt paremal ja vastu põhja lohistusi/matse sai korda 4 ja päris uhkeid teisi.

kotermann
6 aastat tagasi

TS Laevad tellis, ehitaja ehitas ja nüüd laeva põhi vigane, kusjuures süüdi pole merepõhi või kivid. Hale tellija see TS Laevad.

Mandrilt
6 aastat tagasi

Need ju säästu laevad, leppige sellega!

ben z car
6 aastat tagasi

Ja Volli on nüüd täies õnnejunnis .

Arvos
6 aastat tagasi
Reply to  ben z car

Mis seal õnnejunnis olla , lihtsalt mees teadis mida räägib.

Volli, saarlane
6 aastat tagasi

Täna viimast päeva tööl olev Kaido Padar täpsustas asja ERRile:

…TS Laevad juhatuse esimehe Kaido Padari sõnul vaatasid asjatundjad esmaspäeval vigastusest tehtud fotod üle ja praeguseks viitavad kõik märgid sellele, et tegemist on ehitaja poolt tehtud tehnilise veaga ehk laevakere vigastust ei põhjustanud kokkupuude kivide või merepõhjaga.

“Aga oleme ka varem hoiatanud, et ehitamisel tehtud vead võivad hiljem välja tulla,” ütles Padar ERR-ile.

Järgmiseks uurib TS Laevad Padari sõnul välja, kas laev dokitakse remondiks Tallinnas või tehakse seda Ventspilsis. ….

Leedo “eksis” — need ???????? ei läinud siiski “kohe” peale tehasest tulemist remonti, poolpidusena pidasid ikka pool aasta vastu.