Rock in Haapsalu teine päev toob lavale briti muusikalegendid Paul Youngi ja Gary Brookeri

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Gary Brooker ja Raul Vaigla ansambel2

Gary Brooker koos Raul Vaigla ansambliga proovi tegemas. Foto: Arvo Tarmula

Rock in Haapsalu jätkab täna Masters of Rock päevaga – üles astuvad briti muusikalegend Paul Young ning sümfooniaorkesti ja kammerkooriga esinev Procol Harumi liider Gary Brooker.

Ilm soosib suurt rokipidu: eile väravate avamiseks selgeks läinud taevas püsib ka tänaste ennustuste kohaselt päikselisena ja soojana.
Rock in Haapsalu kirjutab oma Faceboiki lehel, et viimased kaks päeva on Haapsalu erinevates kohtades käinud intensiivsed lavaproovid tänasteks kontsertideks. Briti muusikaikoon Gary Brooker on proovi teinud eesti tippmuusikutest koosneva bändiga, sümfooniaorkestri ja kammerkooriga. Ivo Linna ja Paul Young on ära proovinud, kuidas kõlavad nende hääled duetis, et esitada täna suurhitt "Senza Una Donna".

Eesti roki-iidolid Ivo Linna ja Tõnis Mägi esinevad koos eesti tippmuusikutest koosneva ansambliga. Kuldsesse koosseisu kuuluvad Raul Vaigla (basskitarrid), Antti Kammiste (klahvpillid, taustavokaal), Aare Põder (klahvpillid), Ain Varts (kitarrid), Andrus Lillepea (trummid) ning taustalauljate võitmatu duo Dagmar Oja ja Kaire Vilgats.

Gary Brookeri kontserdi võimsaimaks lauluks võib korraldajate sõnul osutuda suurhiti "A Whiter Shade of Pale" esitamine. Procol Harumi poolt esmakordselt 1969. aastal esitatud hümni armastusele laulab Brooker lossihoovis sümfooniaorkesti ja Haapsalu kammerkoori esituses.

Väga eriliseks kujuneb ka Paul Youngi ja Ivo Linna duett "Senza Una Donna", ennustavad korraldajad. Laul on üks märgilisemaid laule tänapäeva levimuusikas ja Paul Young on seda esitanud koos Zuccheroga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
.
6 aastat tagasi

Vapustav , siiamaani pühin pisaraid .

Hardi
6 aastat tagasi

Tänu, tänu korraldajatele ja esinejatele!!! Kui ei meeldi istu, palun, kodus ja parem oleks, kui sa oma kommentaaridega nii paljusid inimesi ei solvaks.

N50+
6 aastat tagasi

aga see tänane kontert, eriti Gary Brooker, Vaigla band, Haapsalu orkester ja koor – see oli täiesti vapustav elamus. Kananahka ihule ei tulnud, aga pisarad pani vooama ja kriipis kõige sügavamalt hinge. Aitäh korraldajatele!

Ma väga
6 aastat tagasi

loodan et sind “Tarbija…” vabatahtlikult sunniviisiliselt üritustele ei integreeritud. Saad rahus kodus klaviatuurist kommentaare välja imeda.

Tarbijamentaliteedi integratsioon
6 aastat tagasi

kevad algas itaalia peedipäevadega. kus rahvast selle kraamiga täis joodeti. seejärel ameerikaniseerumise ülistamise üritus. seejärel kilide mantralaulupidu. nüüd mingi tundmatute inglise rokipeerude ülistamiliturgia. kohe otsa neegrimuusika austamispidustused. Jehoovatunnistajate kospelgooride laulupidu on veel puudu. Sisu on kõigil üks võõrast sitta nii palju kui kulub – selle eest peab tänulik olema. muidu me ei ole JEVROOPLASED :))

Häbene
6 aastat tagasi

Oma lolli teksti.

Ahti
6 aastat tagasi

Huvitav miks peab mingeid briti vanadekodu kandidaate siia tassima ja kohalik rahvas sellest pöördesse ka veel läheb.

juss
6 aastat tagasi
Reply to  Ahti

Kellele meiemees, kellele köörlistrings, olen kuulnud, et isegi taukarit kuulatakse! Mulle näiteks meeldib Procol Harum!
Me kõik jääme vanaks!

huvitav, tõesti
6 aastat tagasi
Reply to  Ahti

see on väga hea küsimus,et miks kohalik rahvas sellest nõnda pöördesse läheb. Aga võib-olla soovime me näha elutervet vanadekodu kandidaati. Vau, kujuta ette – see tädi on 67 aastat vana ja kuidas rockib…müts maha…

eestlased välismaal
6 aastat tagasi

Mõtlesime kiigata, mis Haapsalus toimub. On ju lausa veebikaamera üles seatud. Aga mida pole seda pole. Tumm.