Haapsalu parim kardisõitja sattus Soomes avariisse

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

robinsarg_mikkolaine

Robin Särg. Foto Mikko Laine

Haapsalu kardipoiss Robin Särg tegi Soomes Alahärmä EM-il avarii, mistõttu pidi ta võistlust jätkama varukardiga.

„Nii kõrge tasemega võistlusel pole Robin veel osalenud,” ütles Robini isa Reimo Särg.

Robin finaali ehk 34 parima hulka kahjuks ei pääsenud, takistuseks oli õnnetus. Eelsõitude põhjal jäi Robin 48. kohale 57 seas.

„Kaks eespool sõitjat sõitsid omavahel kokku ja Robinil ei olnud kuhugi pöörata, pidi neile otsa sõitma,” ütles Särg. „Pidime varukardi kasutusele võtma, üks on nii-öelda kuiva ilma kart ja teine vihmase ilma jaoks, pidime õnnetuse tõttu võistlust jätkama vihmase ilma kardiga, kuigi rada oli kuiv.” Robin ise õnnetuse käigus viga ei saanud.

Teinegi eestlane Paul Aron jäi tehnikaga kimpu ning pidi kõik oma sõidud, ka finaalsõidu katkestama. Sellele vaatamata sai Aron finaalis eelviimase ehk 33. koha.

Tase oli võistlusel kõrge. „Kuigi tegu on Euroopa meistrivõistlustega, võitis eelsõidu, kus sõitis Robin, hoopis Austraalia sõitja Jack Doohan,” ütles Särg. Finaalsõidus jäi Inglismaa tiimi all sõitev Doohan neljandaks. „Natuke võis tulemus ka kogemuse taha jääda,” ütles Särg.

Samuti on oluline stardipositsioon, Robin startis enda sõitudel 17. positsioonilt ehk keskelt. „Kui esimeste seas toimub avarii, siis tagumistel on keeruline mööda pääseda,” ütles Särg. „Kuna kurvi minnakse kõik koos suures pundis, siis tavaliselt mõni kokkupõrge ikka toimub.”

Järgmisena ootab Särgede tiimi ees veel kõrgema tasemega võistlus Suurbritannias, kuhu minnakse rajaga tutvuma augustis, võistlus ise toimub septembris. „Treenitaksegi enne võistluseid võistlusrajal,” räägib Särg. „Eestis väga aega treenida ei ole, kuna võistlused on nii tihedalt.”

Robin Särg sõidab Itaalia Lenzokarti tehase meeskonnas Novalux Racing Team. Robini tiimikaaslane Raffaele Francesco Pizzi tuli finaalsõidus 11. kohale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Esilüpsja
6 aastat tagasi

Kart on marginaalne ala.

Anonüümne
6 aastat tagasi

Kes siis temast Haapsalus parem sõitja on? EP

EP
6 aastat tagasi

“Haapsalu parim kardisõitja”

juss
6 aastat tagasi

Need kardivennad ei tea ju pikivahest midagi?

Teadja
6 aastat tagasi
Reply to  juss

Kui pole midagi kommida võiks omaette mõtiskleda.

Anonüümne
6 aastat tagasi

Kusjuures paljud Haapsalu mehed ja naised on soome tööle , reisile , matkama jne SATTUNUD !

Härra+Õ
6 aastat tagasi

Kõik on ju õige, pealkiri peab ju müüma. Kui oleks mingi muu pealkiri, poleks ma ilmselt sellel klikkinudki. 🙂

Mikitar
6 aastat tagasi

No on ikka pealkiri. Esiteks võidusõidus on väheke teised terminid jne. Siit jääb aga mulje nagu oleks tegu liiklusõnnetusega. Veidi kodutööd tuleks ikka ennem teha kui teemat ei tunne.

no+anna+padruneid
6 aastat tagasi
Reply to  Mikitar

See ju Lääne Elu tavaline, et “tibid” teevad tehnika uudiseid.