AK: Noarootsi vald jättis külastuskeskuse Meritäht keskkonnamõju hindamise algatamata

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Meritäht Pilt EAS

Meritäht. Pilt EAS

Loomakaitsjad ei ole rahul, et Noarootsi vald jättis Läänemaale Dirhami sadamasse plaanitava külastuskeskuse Meritäht keskkonnamõju hindamise algatamata, vald ja arendaja leiavad, et seda polegi vaja, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

Meritähes oleks plaanide kohaselt muude atraktsioonide seas ookeanikalade akvaarium, kus elaksid ka haid, arendaja loodab Meritähe valmis saada 2019. aastal.

Noarootsi abivallavanem Aivo Hirmo ütles, et eetikaküsimuste ehk akvaariumis elavate mereloomade hingeelu üle otsustamine, ei ole valla pädevuses.

Rajatise laiema keskkonnamõju hindamise algatamata jätmises lähtusid nad Adepte Ekspert OÜ-lt tellitud eelhinnangust.

Hirmo sõnul eelhinnangu kohaselt projekti elluviimisel ja hilisemal kasutusel oluline keskkonnamõju puudub. "Samale seisukohale jõudis ka keskkonnaamet, seega puudub põhjendatus ja vajadus algatada täiendavat keskkonnamõju hindamist," märkis ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eesti+Vabaks
6 aastat tagasi

Eelmisele Kaiele
Pagulastega see jama, et vaevalt nad ise midagi kasvatama hakkavad. Pigem virutavad memme-taadi tagant. Ja maaelu nad mitte ei “tõmba käima” vaid maaelanikud hoopis “tõmbavad läbi”

Kaie
6 aastat tagasi

Tulebki köik maakonnad täita pagulastega,mis neid linnades
nunnutatakse,las kasvatavad endile
ise söögipoolist.Muidu ongi maale
jäänud ainult memmed-taadid,peagi
pole neidki.Pagulased tömbaksid
maaelu käima.

Imelik/persona+non+grata
6 aastat tagasi

Valla poolt vägagi mõistlik otsus ja selle põhjendus.
Loomakaitsjad võivad olla rahul või mitte aga keskkonnamõju hindamise aluseks on siiski eeldus, et plaanitav tegevus toob kaasa endaga olulise keskkonnamõju.
Tegevuse eetiline vastuvõetamatus seda ei ole.

järgmisena
6 aastat tagasi

võiks sinna ühe pagulaslaagri ehitada 1000-le persoonile, kindlasti ei too see kaasa mingit olulist keskkonnamõju, küll aga loob hulga uusi töökohti ja elavdaks selle paiga elu