Peeter Vikman: hea Merle, kui on küsimusi – küsi ikka!

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Peeter Vikman Peeter Vikman. Foto: Arvo Tarmula

13. juuli avaldas Lääne Elu Haapsalu linnavolikogu liikme Merle Mäesalu jutukese pealkirjaga „Merle Mäesalu: linnavalitsuse segased teed” alustades volikogu koosolekul päevakorras olnud infotunnist.

Kõik volikogu istungid on järelvaadatavad ja iga huviline saab ise infotunnis räägitu üle vaadata. Alustasin infotundi eelmisel päeval ilmunud LE juhtkirja „Kannatuste karikas” mainimisega tuletades meelde, et kõigil neil „kannatustel” on siiski suur ja üllas eesmärk ja „kannatusi” vääriv lõpptulemus. Väga suur hulk vee- ja kanalisatsioonitorustikest saab uuendatud, Haapsalu soojaettevõte teeb olulisi investeeringuid soojavarustuse paremaks tagamiseks ja linn omalt poolt lahendab ühe tülikama liiklussõlme. Lisaks torustike vahetusele saavad seonduvalt  korda ka mõned tänavad. Nurme tänav on saanud uue asfaltkatte, Rüütli tänav on suures lõigus täielikult uuendatud ja  Tamme tänavast suur osa on saanud uue teekatte.

Miks Merle Mäesalu linnavolikogu liikmena on pidanud paremaks oma küsimused LE vahendusel esitada ja pole seda teinud muul kättesaadaval moel, jääb mulle arusaamatuks. Ka volikogu infotunnis jäi 10 minutit täitmata, kuna polnud küsimusi. Vastustega septembrini volinik oodata ei läbe ja soovib neid enne,  siis vastan. Küsimusele, kas vastab tõele, et projekteerijal Tinter-Projekt OÜl pole vajalikku projekteerija kutsetunnistusega töötajat, vastaks volinikule, et ei vasta tõele. Esitada kontrollimata valeväiteid, et linn teeb ebapädevaid lepinguid, on solvav linnaametnike suhtes, kelle igapäevatöö on hangete läbiviimine ja lepingute ettevalmistus.  

Lugejale teadmiseks, et Tamme tn – Tallinna mnt ristmiku projekteerinud Tinter-Projekt OÜl on projekteerimise tegevusluba olemas. Ettevõte poolt on projekteeritud ka linna pearistmik ja kogu Tallinna mnt ja Jaama tänav. Tamme ristmik on osa suurest projektist. Projekti liikluskorralduslikule osale on andnud ekspertarvamuse IB Stratum prof Dago Antovi allkirjaga ja kinnitanud, et projekti järgi on kõik korras ja kardetud takistusi vasakpöörde raja puudumisega ei teki.  9. novembril 2016 toimunud linnavalitsuse liikluskomisjoni ja volikogu kommunaalkomisjoni ühisel koosolekul anti samuti  heakskiit Tamme ristmiku projekti liikluskorralduslikule osale. Voliniku väide, et on tehtud ebamõistlik liikluslahendus, ei ole põhjendatud. 

Küsimusele, mida võtab linnavalitsus ette Haapsalu tänavatel kaevetööde tähtaja ületamise puhul, saab vastuseks öelda, et tööde tähtajad fikseeritakse töövõtja ja tellija vahelises lepingus. Linnavalitsus väljastab kaevamisi nõudvate tööde teostamiseks  kaevelubasi vastavalt eeskirjale. Peale kaeveloa lõppemist on kaevaja kohustus taastada pinnakatted 15 päeva jooksul või kui taastamine pole võimalik, näiteks ilmaolude tõttu, siis võib teha ajutise taastamise kuni kaheks kuuks. Talvisel ajal pole asfaltkatete taastamine võimalik ja seda ka ei nõuta.

Peeter Vikman, Haapsalu aselinnapea


Vt ka: "Merle Mäesalu: linnavalitsuse segased teed"

"Juhtkiri: kannatuste karikas"


 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
48 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
selgituseks
6 aastat tagasi

Ega Peeter Vikman on elu aeg selline kahepalgeline vennike olnud. Õhtul läheb kiriku ja palub patud andeks. Täiesti süüdimatu ja naerul näoga tüüp. Liputaks olemasolevale võimule saba ainult. Üks skandaal ajab teist taga. Määsalu sama sugune.

parim valik
6 aastat tagasi

Merle võiks ühe ajajärgu linna juhtida küll. Asjalik ja empaatiline inimene vahelduseks linna juhtimas.

linnakodanik
6 aastat tagasi
Reply to  parim valik

Arvan samuti, et Merle on hea valik. Olen aeg-ajalt jälginud ka volikogu ülekandeid ja peab ütlema, ajab arukat juttu, mille peale hakkab Sukles ja Vikman tihti vahtu suust välja ajama. Tädi valdab teemat ja pole suu peale kukkunud.

Hunt
6 aastat tagasi

Seesugused muinasjutud, milliseid vestab Vikman on väga halva lõpuga, soovitan neid mitte kuulata. Soovitaks parem lugeda F.R. Kreutzwaldi lugusid.

Anonüümsele 12.48
6 aastat tagasi

Sinu kõnekäänd selles kontekstis oleks hoopiski – üks tark oskab nii targalt küsida, et 100 lolli ei oska vastata.

Kandoss
6 aastat tagasi

Kunagi oli linna kodulehel võimalik esitada linnaametnikele avalikke küsimusi, millele siis ka avalikult vastama pidi. Jube kiiresti kaotati see võimalus ära, kuna küsimused muutusid “valusaks”. Kui nüüd ilgutakse siin kommentaariumis siis ei tasuks väga kedagi sellepärast risti lüüa. Lugupeetud linnavalitsus on ise teinud selleks kõik, et maksumaksjatest eemal hoida. Siis kui maapind juba jalgeall põleb ja tullakse välja mingite lubadustega (mis reegilna paika ei pea) näitab veelkord, et aeg linnavalitsuse tuulutamiseks on küps. Iseasi kes sinna asemele panna…….

maksumaksja
6 aastat tagasi
Reply to  Kandoss

Mul on nii palju tegemist oma eluga, et tule meeldegi, et selline koht nagu linnavaletsus olemas on.

Tegus+eakas
6 aastat tagasi

“Markantse alguse sai see 2015. a, kui linnavalitsus unustas riigilt taotleda 500 000 eurot transiitteede toetust”.
See on küsimus, millele ei ole siiamaani selget vastust antud.
Kes oli see linnaametnik?

.
6 aastat tagasi

Linnapead ju rahvas ei vali! Selle töö teeb edukalt ära volikogu. Tähtis on lihtsalt sobiv volikogu kokku saada.

Raili+Teeling
6 aastat tagasi

hea on salaja nurgataga haukuda aga kui peaks oma nime avalikustama siis on püksid täis

Jorh
6 aastat tagasi
Reply to  Raili+Teeling

Loen ja imestan, kes oli küll Vikmani eesti keele õpetaja ja kuidas ta sellise keeleväljendusega kõrghariduseni jõudis? No lugege vaid ridu tema kirjast – “Küsimusele, mida võtab linnavalitsus ette Haapsalu tänavatel kaevetööde tähtaja ületamise puhul, saab vastuseks öelda, et tööde tähtajad fikseeritakse töövõtja ja tellija vahelise lepinguga” (????!!!!) Oi Peetrike Peetrike, kas tõesti valmistab sulle raskusi vastamine juba nii lihtsatele küsimustele? Peeter, sa oled jaganud neid lubadusi asfalteerimistööde lõpetamisest iga väikese aja tagant ja on olnud ka selline kord, kui sa käed üles tõstsid ning ütlesid – ma ei tea millal? Kui ei tea, siis nii palju võiksid ikka teada… Loe rohkem »

Peeter Vikman
6 aastat tagasi
Reply to  Jorh

Kuna küsija küsis kaevetööde kohta, siis vastus on, et linn kaevetööde tellimisega ei tegele ja tähtaegu ei sea. Mis jäi arusaamatuks? Kui kellelgi on vaja linnas kaevata, siis väljastatakse kaeveluba, mis tagab muuhulgas ka selle, et ei purustata kaevamiste käigus muid korrektselt ehitatud maasiseseid rajatisi. Tööde tellija küsib kaeveluba tööde tegemiseks vajalikuks ajaks ja võtab endale kohustuse peale tööde lõppu taastada endine olukord.

Imelik/persona+non+grata
6 aastat tagasi
Reply to  Peeter Vikman

See tähendab? Kaevetööde tegija võib linnalt vabalt saada pooleks aastaks kaevetööde loa 100m trassi asendamiseks? Koos liikluse takistamise ja ümbersuunamisega kõrvaltänavatele, tee üles kaevata ja jätta 5 kuuks ootele (põhjustades ümberkaudsetele püsivalt ebamugavusi)?
Linnale see huvi ei paku? Kas kohustuse alla käib ka sellise olukorra tõttu kannatada saanud kõrvaltänavate katendi taastamine või ajab linnavalitsus selleks käe kannatanud maksumaksja rahakotti?

To
6 aastat tagasi

Kas sa ei saanud aru, et linn kaevetöid ei tee. No Vikman ja sukles ei võta labitat kätte ja ei kaeva. Vikmanilt ju igati arukas vastus. Arukas mees see Vikman.

Anonüümne
6 aastat tagasi

vanasti öeldi, et üks loll oskab rohkem küsida kui 100 tarka vastata.

Imelik/persona+non+grata
6 aastat tagasi

Kui pisike on inimese aru, kes loeb mu küsimustest välja Suklese ja Vikmani labidaga vehkimise ning kui pädev on tema hinnang? Erinevalt “arukast ja targast “, kes saab vastamise/vastutamise eest palka olen
mina alati valmis “hättajäänut” aitama.
Kaevetööde tegija saab linnalt kaevamisloa, milles linn esitab vastavalt
“kaevetööde eeskirjale” kaevetööle esitatavad tingimused ja esindab seejuures linna huve. Seega Vikmani väide- linn ei vastuta- ei vasta tõele.
Siin tutvumiseks -https://www.riigiteataja.ee/akt/13283129
Väljavõte järelemõtlemiseks – ” Kaevetöö tuleb teostada tehnoloogiliselt võimaliku lühima aja jooksul ja teekatet vähimal kahjustaval viisil. Kaevetöö tegija on kohustatud kaevetööga rikutud maa korrastama”

Kraav
6 aastat tagasi
Reply to  Raili+Teeling

Kui kaevamistööd toimuvad linna teedel ja tänavatel, siis linn peaks kohaldama “Teede ja tänavate sulgemise maksu”, mis distsiplineerib eelkõige kaevetööde teostajat. Ma ei saa aru, mis jura see Vikman ajab?

Kandoss
6 aastat tagasi
Reply to  Kraav

Vikman ajab seda jura, et kui ühele põsele lüüakse siis keera ette teine põsk. Ilmselt oma töö korraldusel lähtub samast ideoloogiast.

Raili Teeling
6 aastat tagasi

Huvitav mis siis oleks kui need kes kritiseerivad nii kangesti oleksid ise elus nii kõrge koha peale jõudnud millised oleksid nende otsused ??????????????

Railile
6 aastat tagasi
Reply to  Raili Teeling

Mida sa nüüd öelda tahtsid? Mõla maha ja kannatada lauslollusi või? Seda võid sina nii teha, kui näed kõike ümbritsevat ainult värvilistes toonides. Enamuses siinsetest kritiseerijatest ja ühtlasi maksumaksjatest, näevad, et nendega lollitatakse nendi endi raha eest ja sellega nad nõus ei ole.

einoh
6 aastat tagasi

paneme 100 kommentaari täis, siis saab Merle kindlasti linnapeaks