Läänemaal traagilise liiklusõnnetuse põhjustanud mees võeti vahi alla

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Politseilogo

Politsei pidas teisipäeval kinni 45-aastase mehe, keda kahtlustatakse selles, et ta põhjustas 2. juulil Läänemaal liiklusõnnetuse, milles hukkus tema elukaaslane. Mees juhtis sõiduautot raskes alkoholijoobes ning tal puudus juhtimisõigus.

2. juuli õhtul toimus Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maantee 37. kilomeetril raske liiklusõnnetus, kui kokku põrkasid sõiduautod Ford Galaxy ja Honda Accord. Liiklusõnnetuses hukkus Fordis juhi kõrval istunud 45-aastane naine. Vigastada said Fordi juhtinud 45-aastane mees ja Hondat juhtinud 25-aastane mees. Fordi juhil puudus juhtimisõigus ning tal tuvastati raske alkoholijoove. Politsei ja prokuratuur alustasid liiklusõnnetuse uurimiseks kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Fordi juhtinud mees viibis liiklusõnnetuse järel haiglas. Teisipäeval, 18. juulil pidas politsei mehe kinni ning takistamaks tal uuesti rooli istumast taotles Lääne Ringkonnaprokuratuur kohtult mehe vahistamist. Pärnu maakohtu otsusega võeti mees kaheks kuuks vahi alla.

„Inimlikult ei saa süüdistada hukkunut selles, et ta istus autosse oma elukaaslase kõrvale. Kuid on fakt, et mehelt oli juhtimisõigus ära võetud ning ta kandis alles eelmist joobes juhtimise eest määratud tingimisi karistust,“ sõnas Lääne Ringkonnaprokuratuuri prokurör Marelle Ulla. „Riik oli andnud selge signaali, et mehe teguviis on väär ning kasutanud kõiki meetmeid enne vangistust, et teda liiklusest eemal hoida. Ta oli raskes joobes, kuid läks siiski autorooli ning tema kõrvale istunud inimene hukkus. Keegi ei tohiks kunagi istuda autosse, mille juht ei ole kaine,“ ütles prokurör.

„Sel aastal oli iga neljanda liiklussurma taga alkohol,“ ütles Haapsalu politseijaoskonna juhi Andrei Taratuhin. Ta lisas, et tänavu sai joobes juhtide süül sama palju inimesi surma, kui 2016. aastal tervikuna. „Need juhtumid võinuks kindlasti olemata olla, kui valitaks autovõtme asemel kosutav uni või ühistransport. Täiskasvanud inimeste hoiakuid on väga raske ümber kujundada, aga me peame üritama joobeseisundis autojuhtimist normaalseks pidavaid juhte mitte laskma liiklusesse või nad võimalikult kiiresti teedelt kõrvaldama. Sellepärast tuleb kahtlase sõidustiiliga sõidukit nähes anda sellest viivitamatult teada numbril 112. Ei tasu mõelda, et küllap on keegi seda juba teinud, julgelt tuleb tegutseda ise.“

Sel aastal toimus Eestis joobes juhtide süül ligi 250 liiklusõnnetust, milles sai surma seitse inimest ja vigastada 91 inimest. Kokku sai erinevates liiklusõnnetuses tänavu surma 28 inimest ja vigastada 820 inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Joodik
6 aastat tagasi

Sellised tulex kohapeal maha lasta…
Vädetavalt puudus surmarelval ka ülevaatus ja kindlustus…
Ju see hukkunu ka juuatäis silmini oli…

Murka
6 aastat tagasi

Õigus kuli. Ega kui sa oled kellegi sõber või sugulane… Siis ju puudub avalik huvi.

Ändy
6 aastat tagasi

Maakonna silt on siiski Ristilt mitu head kilomeetrit Ääsmäe poole. Madis mine vaata järgi

Kuli
6 aastat tagasi

Tühja sest elukaaslasest. Teadis, et mehenässil polnud lube ja oli joobes.
Ronis ikkagi autosse. Ühtegi sõna ei mainita tollest 25-aastasest juhist.
Roolijoodik sõitis mehe vigaseks ja auto sodiks.

Madis
6 aastat tagasi

Avarii ei toimunud siiski Läänemaal, Rehemäe jääb ikka Harjumaa piiridesse.

Tark?
6 aastat tagasi
Reply to  Madis

Mis juttu sa ajad?

Enn
6 aastat tagasi
Reply to  Tark?

Rehemäe on juba märtsikuust alates Läänemaa osa

Madis
6 aastat tagasi
Reply to  Enn

Assoo, et siis juba piiri nihutati, juba “väga ammu” ,mõelda vaid,lausa märtsikuust, see on küll jube kauge minevik. 🙂 Asjapulgad võiksid siis vaevaks võtta ja piiri tähise ka õigesse kohta torgata, seisab see ju siiani vahetus kauguses enne parempööret Risti asulasse. 😀

Volli
6 aastat tagasi
Reply to  Madis

Madis hoia ikka silmad lahti kui autoga sõidad