Atonen Reformierakonna valimislubadusest: see on hale kopeerimine

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

atonen

Meelis Atonen (vasakul) ja Siim Kallas. ARHIIV

Reformierakonda kuuluv ettevõtja ja endine poliitik Meelis Atonen kritiseeris erakonna valimislubadust kaotada Tallinnas lasteaia kohatasu, nimetades seda populistlikuks ja magedaks, õhtul ühines kriitikaga ka eelmiste valimiste aegne linnapeakandidaat, praegune riigikogu liige Valdo Randpere, kirjutas Postimees.

Atoneni hinnangul näitabki erakonna täna avalikustatud valimislubadus ideede puudust või kartust oma ideede eest võidelda. „Tõeliselt „parempoolne värk”. Jagame, jagame, jagame… Päris hea, et ma Tallinnas ei ela, minu häält nii odavalt ei saaks. Mage lugu,” kirjutas ta Facebookis.

Reformierakond teatas eile, et läheb Tallinnas kohalikele valimistele lubadusega kaotada lasteaia 57eurone kohatasu ning tõsta 25 protsendi võrra lasteaiaõpetajate ja õpetaja abide palka. Kohatasu kaotamine nõuaks linnaeelarvest 13,9 miljonit ning palgatõus 10 miljonit eurot aastas. Lubaduste elluviimiseks vajaliku raha tahab partei leida linna efektiivsemast majandamisest ning näiteks Tallinna Televisiooni ja Ühistupanga kulutuste ärajätmisest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Külamees
6 aastat tagasi

On see nüüd õnn või õnnetus, aga meil nii rikkaid poliitikuid põlegi kes oma rahadega poliitikat teeksid. Isegi U. Sõõrumaa talinas om rahval rahva enda ehk koolide haldamise rahadega kosjas. Sellepäras mida kenam/ kallim lubadus seda rohkem tuleb esiti sisse maksta. No aga kenasid asju võib ju ka kohe selle raha eest endale lubada, miks nii keerukas ja kohmakas asjaajamine, et läbi poliitikute ja bürokraatide? Seitse aastat pole pikk periood valimislubaduse täitmiseks. Näe selle 5-rikkama sekka akkasime ka juba jõudma-mingis võrdluses olime juba 5 viimast seljataha jätnud ja kuuendaks tõusnud, paarsada aastat lähebki vast veel. Ah ja praegune periood tuleb… Loe rohkem »

Külamehele
6 aastat tagasi

Ajad ula-mula, räägi asjast. Mida sa tahad? Anna teada omad soovid, kes teeb parema pakkumise ja selle pealt saad teha valimispäeval oma valiku. Nii lihtne see asi ongi. Muidu on nii nagu Sukles, lubab ja lubab, endal raha ei ole, aga lubadused suured, võtame või selle Metsa tänava, mis oli üheks suuremaks valimislubaduseks. Tallinna maantee ja Tamme tänava ristmik oli tema valimislubaduses juba 2009. aastal ja alles nüüd sai korda. Kui kõik siin linnas käib nii pika vinnaga, siis pole midagi imeks panna. Sukles on lihtsalt vanaks jäänud, paljud asjad jõuavad tema ajudesse suure-suure hilinemisega. Ootaks uut verd linna juhtimisse!

Külamees
6 aastat tagasi

Debelak eila ütles, et head valimislubadused on kõik juba ära antud, ühtlasi küll ka kohe peale valimisi tagasi võetud.Aga rahvas pole poliitikute ootuste vastu siiski päris haugi mäluga, mõnedel sindrinahkadel püsivad lubadused meeles ja kuulutavad teistelegi.See muudab kaasaegse progressiivse ilmavaatega igati sobituva lubaduste taaskasutuse jamaks.Tuleb kuulutada välja üldrahvalik uute valimislubaduste konkurss.

riigivaras
6 aastat tagasi

ise söön ja teistele ei anna

Imelik/persona+non+grata
6 aastat tagasi

Aga RE ongi olnud läbi aegade populistlik erakond, mis siin imestada?
“Idee”- “parem pool” “ei jaga, ei jaga, ei jaga”- on samuti lihtsalt populistlik sõnakõlks.