Saarte Hääl: Saaremaa vappi ehib viikingilaev

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Võidutöö_Saaremaa_vald_vappSaaremaa valla sümboolika konkursi võitis Eesti tuntuima heraldiku Priit Herodese töö „Vöta või jäta“, kus on kujutatud sinisel kilbil eestvaates hõbedane muinaslaev, mille purjel on sinine langev sabatäht, kirjutas Saaremaa päevaleht Saarte Hääl.

Lääne-Saare valla infojuhi Merike Lipu sõnul toimusid komisjonis pikad arutelud ka lipu kujunduse üle, mille puhul oli valida kahe variandi vahel. Valituks sai kollase keskosaga sinine lipp, mille keskel on vapi kujutis.

Teise koha sai disainer Sikeri töö, kus on kujutatud sinisel kilbil hõbedast tuuliku pööriratast, nurkades kolm kolmeharuliste otstega risti, all jaluses hõbedast paadinina. Kolmanda koha sai Kaire Lusti töö, millel on hõbedase ja sinisega põigiti lainelõikes jaotatud kilbil vastasvärvides kadakas-ankur.

Konkursi komisjoni ettepanek sümboolika kinnitamiseks edastatakse ühinemislepingu kohaselt uuele volikogule.

Lippu ja vappi otsitakse praegu ka uuele Haapsalu linnale, mis tekib praeguse Haapsalu linna ja Ridala valla ühinemisel. Konkursitöö esitamise tähtaeg on 31. august.

Suur Lääne-Nigula kasutab praeguse Lääne-Nigula valla lippu ja vappi.

Lihula, Hanila, Koonga ja Varbla valla ühinemisel tekkiva Lääneranna vallas kestab sümboolika konkurss 31. juulini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments