Toom loobus oma nimekirjaga valimistele minekust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Yana Toom. Foto yanatoom.ee

Yana Toom. Foto: yanatoom.ee

Europarlamendi keskerakondlasest saadi Yana Toom loobus oma algsest plaanist minna Keskerakonnast eraldi nimekirjaga kohalike omavalitsuste volikogude valimistele.

"Kõnelused kestsid veidi rohkem kui nädala. Otsus on käes, kuid otsus pole kahjuks meie kollektiivne otsus. Enda puhul kasutan loosungit "Mina jään!". Eile läksime lahku teadmisega, et tuleb oma nimekiri, kuid hommikuks tegin ise otsuse, et mina jään" ütles Toom.

"Ma mõtlesin nii ja naa. Mulle ei meeldi paljud asjad, kuidas Keskerakond on näidanud end selles valitsuses. Oleme pidanud päris tõsiseid kõnelusi, rääkisime mitmeid kordi Jüri Ratase, Kadri Simsoni, Mihhail Kõlvariga ja usun, et muutused on võimalikud," rääkis Toom.

Teine põhjus on Toomi sõnul see, et ei näinud valimisliidul võidu võimalusi.

Toom märkis, et erakond peab selgemalt eristuma oma seisukohtadega võimuliidu omadest, sest erakond ja valitsusliit pole üks ja sama. "On kokkulepe, et Keskerakond seisab selgemalt oma seisukohtade eest," märkis Toom.

Ta lisas, et Keskerakond laiendab sisemiselt otsustajate ringi, et ei juhtuks, et osad liikmed saavad alles Delfist teada, mida on parteis otsustatud. "Ja mul peab jääma võimalus rääkida kaasa Tallinna valitsemises," märkis Toom.

Möödunud nädalal teatas Yana Toom, et on valmis minema kohalike omavalitsuste volikogude valimistele oma nimekirjaga, kuid soovib samas siiski otsida ühtsust ka erakonna sees.

“Tunnustan siiralt Yana Toomi otsust toetada Eesti Keskerakonna valimisnimekirja,” ütles Keskerakonna esimees Jüri Ratas partei pressiesindaja teatel. “Tänan südamest kõiki inimesi, kes on panustanud erakonna ühtsuse säilimisse. Üheskoos ja ühtse Keskerakonna nimekirjaga seisame oma valijate ning kõigi Eestimaa elanike heaolu eest.”

“Eesti vajab Keskerakonda, mis on Rahvarinde aegadest saati seisnud kõigi eestimaalaste eest, sõltumata nende elukohast, vanusest, rahvusest või sotsiaalsest staatusest. Me töötame iga päev sidusama ja õiglase Eesti nimel,” sõnas Ratas.

Riigikogu liikmete Oudekki Loone ja Olga Ivanova kinnitusel olid nad veel eile teadmisega, et tuleb Yana Toomi juhitav uus valimisliit, nüüd aga on olukord ootamatult muutunud – samas kinnitas Loone, et ei soovi ühtegi ust praegu pauguga kinni lüüa.


Vt ka: "Yana Toom: ma ei näe põhjust Karilaiuga vaielda"

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kahju
6 aastat tagasi

et nad seda liitu ei teinud, oleksid endid auti mänginud ja koduperenaistena karjääri jätkanud, mis oleks igati tervitatav, sest noored naised soetagu pere ja lapsed nagu elus kombeks.Toomiga on muidugi teine lugu, talle on poliitika ja võimuiha pähe hakanud,vähe europarlamendist,vaja Tallinnas valitseda, mis ta arvab end olevat kõikvõimas asendamatu või.