Deiw Rahumägi ei saa haiguse tõttu tema käes olevaid Nõva valla asju üle anda

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Deiw Rahumägi (urmas lauri) Deiw Rahumägi. Foto: Urmas Lauri

Kuigi Nõva endine vallavanem Deiw Rahumägi pidi volikogu otsuse kohaselt valla sõiduauto, mobiiltelefoni ja muud asjad uuele vallavanemale Kalle Saarele üle andma eile, ta seda ei teinud. Rahumägi ei saa asju üle anda, sest on haige.

„Kahjuks ta ei tulnud, ütles, et tema on haige, ei tule,“ nentis uueks vallavanemaks valitud Kalle Saar. „Eile käisin seal, teda polnud. Asjad vaatasin üle, olen ju Nõva asjadega varasemalt kursis.“  

"Ma olen haige! Kas te saate sellest aru!" ütles Deiw Rahumägi Lääne Elule. "Ma olen haige tänu teie kirjutistele, igas kuradi Lääne Elus kirjutate minu kohta mingit soppa! Kas te tahate mind ära tappa? Kas tahate, et saaksin infarkti?"

Rahumägi selgitas, et ta ei tohi haiguse tõttu praegu autoga sõita. "Kas te teaie, mis haigus mul on? Mismoodi ma peaksin Nõvale tulema?" küsis Rahumägi ajakirjanikult. "Kas nad tulevad ja toovad mind ise kohale?"

Deiw Rahumägi ütles, et valla auto on Nõval. "Mis asju ma veel pean üle andma?" küsis Rahumägi.

Volikogus üksmeelselt uueks vallavanemaks valitud Kalle Saar astub ametisse järgmisel esmaspäeval. „Loodan, et selleks ajaks on Rahumäe tervis parem ja ta saab asju üle andma tulla.“

29. juunil vabastas Nõva volikogu vallavanema Deiw Rahumäe tema avalduse alusel tervislikel põhjustel ametist. Rahumägi oli avaldsuse esitanud 19. juunil.

Tõsine arutelu käis selle üle, millal peab Rahumägi uuele vallavanemale asjad üle andma. Kuigi volikogu esimees Peeter Kallas pakkus, et Rahumägi võiks asjad üle anda selle nädala jooksul, tõmbas volikogu piiri esmaspäevale, 3. juulile. Uuele vallavanemale Saarele see päev sobis, Rahumäge ei õnnestunud Kallasel istungi ajal telefonitsi kätte saada.

Nõva volikogu majanduskomisjoni esimees Ülle Kübarsepp ütles, et volikogu majanduskomisjonis oli teema arutlusel ning seal oldi seisukohal, et Rahumäel tulnuks auto ja ka valla mobiiltelefon üle anda juba samal päeval, kui ta lahkumisavalduse esitas.

Nõva vallavanemana jäi Rahumägi ametiauto kuritarvitamises ja vallale rahalise kahju tekitamises lõplikult süüdi 7. juunil, mil riigikohus otsustas, et ei võta asja menetleda. Esimeses kohtuastmes mõisteti Rahumägi õigeks, teises kohtuastmes süüdi. Viimane otsus jäi kehtima. Kriminaalkorras süüdi mõistetud isik ei tohi riigiametis töötada ja volikogu peab ta mõistliku aja jooksul ametist vabastama.


Vt ka: "Juhtkiri: Nõva tööõnnetus"

"Deiw Rahumägi vabastati Nõva vallavanema ametist"

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maali metsast
6 aastat tagasi

Eks vallavanem ! Tunnen südamest kaasa Sinu haigusele ,mille ilmingud interneti avarustes algasid juba kümmekond aastat tagasi Harku vallast ja on nakatanud ka Sinu lähisugulasi. Tõbi on jätku saanud mitme aasta jooksul Nõvalt. Lääne Elu on tõesti Sulle ” hirmsasti ” liiga teinud , kui teadustab Sinu tegemistest Eesti Vabariigi nimel kuulutatud kriminaalkaristuse valguses. Tapmise ähvardust pole juhtunud lugema ka kõige rõvedamates ( sadadesse ulatuvates) kommentaarides . Haigust peaks aitama põdeda teadmine , et oled ” mitmel alal” Lääne Elu TOP kümnes.Kiiret paranemist !

Imelik / persona non grata
6 aastat tagasi

Vanasti raviti selliseid haigusi vanglaga (kui võõrad asjad kipuvad kätte jääma)?

juss
6 aastat tagasi

veel üks prillikivi! sügisel on kohalikud valimised, inimesed, mõelge hoolega, keda valite!!!!! aitab nendest edgaritest, jaanadest ja deividest!

Mari
6 aastat tagasi

Kas tal üldse haigusleht on vöi on
end omast peast haigeks arvanud?
Sellisest vöib köike uskuda. Ja kas
tal peale krim.süüdistuse saamist
on üldse öigust ametnikuna tööd
saada. Et uusi projekte kirjutada
ja taas rahadega sehkendada? Seda
ta ju oskab.

tarkpea
6 aastat tagasi

Miks küll Lääne Elu eksvallavanema tervist nõnda karmilt kahjustab? Kas siin kirjutatakse mehe kohta tervistkahjustavat valet? Kaevaku siis kohtusse. Sulitempudeks tervist jätkub, aga vastutamiseks mitte. Nii niru tervisega ei maksaks poliitikasse tikkuda.

linnakodanikule
6 aastat tagasi

aga võib-olla käskis arst jalutada, nii oma 100 km päevas 🙂

just
6 aastat tagasi

ja koormuse lisamiseks soovitati seda veel mapp kaenlas teha. haigele head paranemist ja uuele vallavanemale jõudu!

uskmatu+toomas
6 aastat tagasi

“nõvakas” ise valisite ja nüüd virised.Huvitav kuidas valitavatele ametikohtadele kanditeerijad saades valituks muutuvad.Kõik mis ennem lubatud läheb meelest ja mis ennem oli saatanast pole seda enam mitte.Näiteid võib tuua kõikidest erakondadest ja vabameestest alates kohalikust omavalitsusest – lõpetades riigikoguga.

teadagi
6 aastat tagasi
Reply to  uskmatu+toomas

vallavanemat rahvas kahjuks siiski valida ei saa

Anonüümne
6 aastat tagasi

Süüdimatu puuk !

juss
6 aastat tagasi
Reply to  Anonüümne

Nagu poeg Ott

nõvakas
6 aastat tagasi

järgmine Savisaar.muidu on terve aga kui asju peab üie andma siis nii haige.

Linnakodanik
6 aastat tagasi

Esmaspäewal jalutas Haapsalu linna vahel,mapp kaelas…
Kas reisib bussiga???