Kaia Kanepi alustas Wimbledoni kvalifikatsiooniturniiri võiduga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kanepi Wimbledon

Tipptennisesse naasnud Kaia Kanepi (WTA 544.) alistas edasi lükkunud kvalifikatsiooniturniiri avamängus hollandlanna Lesley Kerkhove (WTA 199.) 6:1 7:5. Kuigi teises setis peatati mäng taaskord Kanepi 2:3 kaotusseisus, suutis eestlanna puhkepausilt naastes paremini mängida ning poolteist tundi kestnud matši enda kasuks pöörata.

2010. ja 2013. aastal Wimbledonis veerandfinaali jõudnud Kanepi on maailma edetabelis 199. kohal asuva Kerkhovega kohtunud varem korra, kaks aastat tagasi jäi Kanepi Saint-Malo ITF-i turniiril peale 6:2, 6:2.

Maailma edetabelis 544. kohal paiknev Kanepi pääses Wimbledoni kvalifikatsiooni tänu nn special ranking’u süsteemile, mis võimaldab pikalt vigastus(t)e tõttu võistlustelt eemal olnud mängijal osaleda kahel suure slämmi turniiril, kasutades enda vigastusele eelnenud edetabelikohta, Kanepi puhul on see 196. koht.

Põhiturniirile pääsemiseks tuleb Kanepil alistada veel kaks vastast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments