Läänemaa kiire interneti veebileht valmib juuliks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Erik Hanson valguskaabel 043
Valguskaabli paigaldamine. Foto: urmas Lauri

Raplas said kokku 19 omavalitsuse esindajad Raplamaalt, Läänemaalt ja Järvamaalt, et ühiselt alustada projektiga Digikond, vahendas Lääne-Nigula vald oma sotsiaalmeedialehel.

Digikond loodi selleks, et ühiselt teha ettevalmistusi lairibainterneti viimiseks kõikidesse piirkonna kodudesse ja ettevõtetesse.

Kohtumisel Raplas osales igast Digikonnaga liitunud omavalitsusest kontaktisik, kelle ülesanne on korraldada Digikonna turunduse- ja kommunikatsioonitegevusi enda piirkonnas ning samuti olla töörühma liige.

Digikonna projektijuht Olav Harjo andis kohtumisel ülevaate sellest, miks loodi Digikond, millised on tänapäevase internetiühenduse võimalused ning millised on Digikonna ühenduse eelised.

Ühiselt arutati vajalike tegevusi järgneva viie kuu jooksul ning kommunikatsiooni, et viia info Digikonna kohta kõikide piirkonna elanike ja ettevõteteni.

Digikonna veebikeskkond www.digikond.ee valmib juuli alguseks ning siis alustatakse ka sooviavalduste vastuvõtmist kõigilt, kes soovivad endale koju või ettevõttesse valguskaablil põhinevat internetiühendust.

Digikonna projektiga on liitunud Rapla maakonnast Juuru vald, Järvakandi vald, Kaiu vald, Kehtna vald, Kohila vald, Käru vald, Märjamaa vald, Raikküla vald, Rapla vald, Vigala vald, Lääne maakonnast Haapsalu linn, Kullamaa vald, Martna vald, Noarootsi vald, Nõva vald, Ridala vald, Lääne Nigula vald ning Järva maakonnas Türi vald ja Väätsa vald.

Digikonna projekti juhivad ühiselt Raplamaa Omavalitsuste Liit ja Läänemaa Omavalitsuste Liit ning projektijuhtimist korraldab Topest OÜ.

Digikond

Omavalitsusliidu kaudu oleksid võrgu omanikud omavalitsused. Kuna kogu võrk hakkab kuuluma loodavale võrguettevõttele, sõlmivad kõik teenusepakkujad võrgukasutuslepingu võrguettevõttega, mitte iga omavalitsusega eraldi. Tarbija maksab ühekordse võrguga liitumise tasu võrguettevõttele. Lõpptarbija tasub teenusepakkujale tavalist teenuste kuutasu ja sellele ei lisandu muid tasusid. Lõpptarbija ise otsustab, millise teenusepakkuja kliendiks ta hakkab, milliseid teenuseid ta soovib. Lõpptarbija arveldab ja suhtleb edaspidi ainult teenusepakkujaga, soovi korral saab ta teenusepakkujat vahetada.


Vt ka: "Läänemaa jõuab kiire internetini koos Raplamaaga"

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lihula
6 aastat tagasi

Kuule böö see on Läänemaa interneti veebileht. Meil on Pärnumaa oma ja ammu valmis. Ei huvita läänemaad sinu Ristiku ega ka kekimägi.
Meie nüüd ju Pärnakad.

böö
6 aastat tagasi

Lihulas Ristiku kandis küll suht hea, ei nuriseks Telia üle, saab ka 1gbit ühenduse, kui on tarvis ja jõuab maksta. Samas Kekimäe vms kandis ei oska öelda, kas asi ka samahea on.