PKC-st koondatuist on töö leidnud ligi kaks kolmandikku

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Majanduskriisi ajal pidi PKC Haapsalu tehas saatma töötajaid sundpuhkusele, kuid juba üle aasta on tehases juhtmekeerajaid olnud puudu. Foto: Arvo Tarmula

PKC sulges Haapsalu tehase 2015. aasta suvel. Foto arhiiv

Töötukassa teatel on 10. juuni seisuga oli töötukassa Tallinna ja Harjumaa ning Läänemaa osakondades end töötuks registreerinud 397 PKC tehastest koondatud inimest, kellest 263 inimest ehk 66 protsenti on leidnud endale uue töö, kirjutab Harju Elu.

PKC plaanis aasta jooksul, ajavahemikul aprillist 2016 kuni märtsini 2017, koondada kokku 542 inimest. 10. juuni seisuga oli töötukassas registreerinud töötuks ja/või saanud koondamishüvitist kokku 516 inimest, kes koondati PKC Eestist möödunud aasta 1. jaanuarist käesoleva aasta 10. juunini. Koondamishüvitist maksis töötukassa nendest 417-le, kellest 298 asus tööd otsima töötukassa abiga. Lisaks registreeris töötuks veel 99 inimest, kes koondamishüvitist ei saanud.

Kokku registreerus töötuna 397 inimest, valdavalt Tallinna ja Harjumaa piirkonnas – 363. Väiksem osa oli töötuna arvel Läänemaal – 34 inimest. Koondamishüvitise saajatest ei registreerinud töötuks 119 inimest, kellest kolmandiku moodustasid pensioniealised, teatas töötukassa avalike suhete juht Erko Vanatalu.

Kaks kolmandikku kõigist koondamishüvitise saajatest olid PKC Eestis töötanud üle 10 aasta. Nemad said koondamishüvitist kahe kuu keskmise töötasu ulatuses ning nende keskmine hüvitis oli 1863 eurot. Kolmandik koondatuist oli PKC-s töötanud alla kümne aasta ning nende keskmine, ühe kuu töötasu suurune hüvitis oli 918 eurot.

Töötukassa ülevaade põhineb nende koondatute andmetel, kes said koondamishüvitist ja/või registreerisid end töötuna. Arvestada tuleb, et osa koondamisi leidis aset alles sel aastal ning hiljem koondatuil on olnud uue töö leidmiseks vähem aega, märkis Vanatalu.

Autotööstusele juhtmeköidiseid valmistav rahvusvaheline PKC Grupp teatas mullu veebruaris, et sulgeb 2017. aasta märtsis Keila tehase ja koondab 613 töötajat.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik1
6 aastat tagasi

Tean ka peret, kes teise linna kolis. Ja nüüdseks on pere lahku läinud.

Töömaleva ülemus
6 aastat tagasi

Ülejäänud tulgu malevasse, suitsukonisid vaja korjata jne

hea oleks
6 aastat tagasi

kui kajastataks ,kuhu see kaks kolmandikku töö leidis, kas tõesti oma kodukanti. Kahtlen, sest tean inimesi 50+ vanuses, kes on sunnitud teises linnas korterit üürima, sest töökoha leidsid Haaps.üle 100km eemal. Ei ole kiita olukord, maksta kahte korterit, sest siin maha müüa ka ei tihka,kes teab, kauaks seda 100km kaugust töödki on ja eluaeg siin elanud inimesel ei ole kuigi lihtne täispööret teha ,nii töö kui uue kodulinna osas.

Auli
6 aastat tagasi

Sittagi ma ei leidnud. Mees läks ka veel minema. Kõik on tehase süül.

Eesti+Vabaks
6 aastat tagasi

Häid Uudiseid Keilast???
Läänemaa lehest aga ootaks ikka infot sellest kuidas siinkandis asjad kulgevad…