Võidupüha paraadilt viivad tule maakondadesse noortejuhid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Edita Luik ja Hellat Rumvolt (madis mintel) Tänavu toovad võidutule Läänemaale Edita Luik ja Hellat Rumvolt. Foto: Madis Mintel

Tänavu valiti võidupüha paraadilt võidutule maakondadesse viijateks igast maakonnast üks Noorte Kotkaste juht ja üks Kodutütarde juht, teatas kaitseliidu pressiteenistus.

Võidutuli sünnib 23. juuni hommikul kell 9.00 Vabadussõja mälestussamba juures Rakveres, kui ühendatakse eelneval päeval Toris Eesti Sõjameeste Mälestuskirikus süüdatud mälestustuli ning noorkotkaste poolt Rakvere rahvapeol süüdatud muinastuli. Lisaks annetatakse tulede ühendamise tseremoonial kõigile võidutule toojatele tuletooja medal.

Vabatahtlikud noortejuhid juhendavad, aitavad ja õpetavad noorkotkaid ja kodutütreid. Põhieesmärk noortejuhi töös on luua tingimused, mis toetavad noorte isikliku arengut, sotsialiseerumist ja kujunemist ühiskonna hästi toimetulevateks liikmeteks. Noortejuhil peab olema pedagoogiline või noorsootööalane haridus või kogemus.

Tuletoojad saavad 23. juunil võidupüha paraadil võidutule presidendilt, et see viia oma kodukanti ja jagada jaanitule süütamiseks kõigile soovijatele.

2017. aasta tuletoojad on: Maire Aul ja Veiko Reino Alutaguselt, Margit Amer ja Heiki Pajur Harjumaalt, Heli Tuisk ja Hergo Tasuja Hiiumaalt, Siiri Sitska ja Sulev Einma Järvamaalt, Leina Kreek ja Indrek Eensalu Jõgeva maalt, Edita Luik ja Hellat Rumvolt Läänemaalt, Maaja Glaser ja Tarmo Vist Põlvamaalt, Kristi Kivisaar ja Ivo Kivisaar Pärnumaalt, Rita Merekivi ja Jaan Kukk Raplamaalt, Tiia Kütt ja Aivar Krusta Saaremaalt, Anne Sepik ja Riho Rei Sakala malevast, Jaanika Palm ja Argo Kivi Tallinnast, Kristel Altsaar ja Sander Kukk Tartust, Sigrit Säinas ja Hannes Vanatoa Valgamaalt, Ellen Sepp ja Aare Veedla Viru malevast, Merike Niitmets ja Aivar Mägise Võrumaalt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments