Väiksemates linnades ja maal on populaarseim Reformierakond

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eesti väiksemates linnades ja maa-asulates oli juunis populaarseim partei Reformierakond, selgub uuringufirma Kantar Emor BNS-i ja Postimehe tellimusel läbi viidud erakondade toetuse uuringust.

Väiksemates linnades toetas Reformierakonda 28,5, Keskerakonda 19,4, Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) 19,2, Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda (EKRE) 14, Vabaerakonda 6,8 ning Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) 6 protsenti. Valimiskünnise ehk 5 protsendi lähedale ulatus ka erakonna Eestimaa Rohelised toetus, mida toetas 4,8 protsenti.

Alevikes ja külades oli Reformierakonna toetus 24,4, EKRE toetus 21,5, Keskerakonna toetus 18,2, SDE toetus 14,2, Vabaerakonda 10,7 ning IRL-i 7,5 protsenti.

Erakondade reitinguprotsendid on näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega “ei oska öelda” vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade reitinguprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega.

Kokku küsitles Kantar Emor veebiintervjuude teel 9.-16 juunini 1125 valimisealist kodanikku vanuses 18-74 aastat.s

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ha-haa
6 aastat tagasi

tõde ja statistika .. reffid, kelle suurim “teene” on olnud totaalne regionaalne ämber, ehk maaelu väljasuretamine. Ilmselt on maainimesed tõesti väga kergeusklikud, kui hääletavad selle poolt, kes tal vaiba alt ära tõmbab. Aga sealjuures on silmad nii säravad ja lips nii ilus,eks ole.

komistan ja kukun
6 aastat tagasi

Imelikud küll, aga vähemalt kindel siht silme ees kuhu viie aastaga jõudma peaks.
Aga eks ikka mõnikord ma komistan ja mõnikord ma kukun…tähtis on leida jõud, et tõusta ja edasi minna.

Eesti+Vabaks
6 aastat tagasi

Väikelinnade bussipeatustes leidub imelikke inimesi. Eilegi vedeles Jaama poe bussipeatuses üks täiskusnud elukas, kaisus päikseprillitatud vist emane… Räuskasid midagi viie aastaga kuhugi jõudmise kohta ja et rongiga pidavat varsti Lätti saama odava peedi järele… ja eks neid ajupeetusega on väikeasulates veelgi, terve Koluvere hooldekodu ju ka pooldab neid, nii 99,7%

sos
6 aastat tagasi

Maal elab vähem venelasi – lihtne.

reformbajev
6 aastat tagasi

mede külas toetab meid 127 % rahvast

Targutaja
6 aastat tagasi

kes neid sotse üldse valib, tahaks omaenda ihusilmaga sellist päriselus näha ja küsida, miks ta seda teeb?

Imelik
6 aastat tagasi
Reply to  Targutaja

Korralda küsitlus- “Kes neid sotse valib?”
Arvesta ainult asjaoluga, et kõik vanusegrupid, varanduslikud staatused ja elukohad on juba hõivatud Kantar Emori poolt.

Külamees
6 aastat tagasi

Inimesed hakake nüid suurematest linnadest kohe taqasi maale kolima, seal teenitakse palju rohkem.

Imelik
6 aastat tagasi
Reply to  Külamees

))) . Ja-jah… ning “ärge tüüdake erakonna” toetajad olid keskealised, elasid
keskmise suurusega linnades ja said keskmist sissetulekut.