Uuring: Reformierakonna ja Keskerakonna toetus võrdsustus, EKRE tõusis kolmandaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Erakondade toetused (postimees)

Postimehe ja BNSi tellitud Kantar Emori uuringu kohaselt on Reformierakonna ja Keskerakonna toetus sisuliselt võrdsustunud ning Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) on rebinud end erakondade populaarsustabelis kolmandale kohale, vahendas Postimees.

Kui mais tõusis 27,5-protsendilise toetusega populaarseimaks parteiks Reformierakond, samas kui alates oktoobrist populaarsustabelis esikohta hoidnud Keskerakonna toetus kukkus 21,8 protsendile, siis juunis on erakondade toetus enam-vähem võrdsustunud: opositsioonilist Reformierakonda toetab värske küsitluse kohaselt 25,4 ning valitsust juhtivat Keskerakonda 25,1 protsenti vastanutest.

Kolmandale kohale on samal ajal kerkinud opositsiooniline EKRE, mille toetus on kasvanud 13,4 protsendilt 16,2, seni kolmandat kohta hoidnud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) toetus langenud aga 17,8-lt 14,2 protsendile. Opositsiooni kuuluvat Vabaerakonda toetab küsitluse kohaselt 8,5 ning Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) 6,6 protsenti vastanuist.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Anonüümne
6 aastat tagasi

keskerakond

Volli͈,+saarlane
6 aastat tagasi

Jälle ei ole kajastuses selgitatud MIDA üldse küsiti.

Küsimus ise on põhimõtteliselt väga lihtne: “Millist erakonda soovite näha Riigikogus?” ja “Ei oska öelda / Vahet pole/ Ühed kaabakad kõik/…” vastused ei lähe arvesse.