Tarbimislaen või kiirlaen – mis vahe neil on?

Alar Birk

alar.birk@le.ee

Tarbimislaen või kiirlaen – mis vahe neil on?

Kas oled kunagi soovinud laenu võtta, aga oled sattunud segadusse, sest väikelaenude, kiirlaenude, tarbimislaenude ja teiste laenutoodete vahel on lihtsalt liiga raske otsustada? Või ehk oled mõtisklenud, mille poolest üldse kiirlaen ja tarbimislaen erinevad, kui need on ometi niivõrd sarnased? Mõistame, et see on üsna keeruline ning selle jaoks on loodud ka meie laenuvõrdlusportaal, mis aitab pisut selgust tuua: külasta veebilehte, et näha täpsemalt erinevaid Eesti laenutooteid. Anname aga alljärgnevalt kiire ülevaate selle kohta, mille poolest need kaks väga sarnast laenutoodet õigupoolest siis erinevad on.

Tarbimislaenud on pikema laenuperioodiga

Üks esimesi omadusi, mis torkab neid kahte laenutoodet võrreldes silma, on laenuperiood. Nimelt, kiirlaene iseloomustab võrdlemisi lühike laenu tagasimakse periood – see võib olla 5 päevast mõne kuuni, tavaliselt aga mitte pikem kui aasta ja sedagi erandlikel juhtudel. Tarbimislaenudega võib saada laenusumma aga lausa 5 aastaks, seevastu ei ole peaaegu kunagi võimalik seda laenuliiki taotleda vaid paariks päevaks. Tavaliselt on minimaalne laenu tagasimakseperiood suisa pool aastat.

Laena poole tunni jooksul kiirlaenu abil

Nagu kiirlaenude nimigi vihjab, saab sellise laenusumma kätte väga kiiresti – pole sugugi ebatavaline, kui laenusumma laekub vaid 15 minuti jooksul. Just selle erilise omadusega ka reklaamitakse enamikke kiirlaene. Tarbimislaen seevastu ei hiilga kuidagi kiiruse poolest. Ehkki pole välistatud, et ka tarbimislaenu saab kätte paari tunni jooksul, on selle laenu protsess reeglina pikem ja on tõenäolisem laenusumma kätte saada paari päeva jooksul. Tarbimislaenu korral ei ole kiirus prioriteet.

Kiirlaenud on kõrgema intressiga

Oluline eristuspunkt on ka laenukulukus. Kiirlaenud on kurikuulsad kõrge intressi poolest, kuid tarbimislaenud on suuresti loodudki selleks, et võimaldada laenata soodsamate kuludega. Vahel võib nende kahe laenuliigi vaheline intressierinevus küündida mitmekümne protsendini ja peaaegu alati on kiirlaenu intress kõrgem kui tarbimislaenul, isegi kui erinevus ei ole just väga märkimisväärne.

Tarbimislaenud on suurema summaga

Unustada ei tohi ka laenusummat. Sarnaselt tarbimislaenu pikemale summale on suurem ka laenusumma – sellest ongi tingitud pikaajalisem makseperiood, kuna suurt summat ei ole lihtsalt inimlikult võimalik niivõrd kiiresti tasuda. Kiirlaenude puhul ei ulatu laenusummad naljalt üle tuhande euro, kõige tüüpilisem laenusumma on 300 või 500 eurot. Tarbimislaenu ei pruugi saadagi niivõrd väikeses summas, kuna tegemist on laenuga, kus tavalised laenusummad on paari tuhande euro suurused.

Kiirlaenud on tagatiseta, tarbimislaenud ei pruugi olla

Kuigi selle punkti puhul on nii tarbimislaen ja kiirlaen pigem sarnased, kuna enamikel juhtudel ei ole kummagi jaoks tagatist vaja, võib tagatis olla nõutud siis, kui laenusoovija taotleb tavapärasest suuremat summat. Tagatise olemasolu on mõnes mõttes ka madalama intressi tingijaks. Kiirlaenud ei ole mitte kunagi tagatislaenud – laenu saab üksnes ja ainult sissetuleku tõestamise alusel ning oma vara nö pandiks panemine ei ole eeltingimus laenu saamiseks.

Tarbimislaenu võib saada ka pangast

Kiirlaenud on tuntud ka põhiliselt laenufirmade tootena, sest ükski pank ei väljasta sellise nimetusega laene. Pole aga kummaline näha panga laenutoodete portfoolios tarbimislaenu nimelist väikelaenu. Kuna summad on suuremad, on selline laen panga jaoks mõistlik, samas kui kiirlaen oleks nende jaoks lihtsalt liialt väikese summaga tehing. Muidugi ei pruugi kõik pangad anda tarbimislaenu, kuid paljud Eestis olevad pangaketid siiski teevad seda, pakkudes laenufirmadele alternatiivi.

Nagu näha on teinekord väikesed nüansid otsustavad selle osas, milline laen on sobiv. Kui sa ei soovi sattuda liiga kalli laenu otsa, külasta laenme.ee portaali, mis annab hõlpsalt ülevaate laenuturul toimuvast ja aitab täpsemalt mõista, milline laenuliik – kiirlaen, tarbimislaen või hoopis midagi muud – on kõige sobivam sinu rahamure lahendamiseks.

6 - Tarbimislaen või kiirlaen - mis vahe neil on

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Richard
2 päeva tagasi

Kas vajate kiiresti laenu? kas me anname eralaene? kommertslaenud? kodulaen? põllumajanduslaenud? hariduslaenud? Võlgade konsolideerimise laen? veoauto laenud? auto laenud? hotellilaenud? laenu refinantseerida? ja rohkem võlgu? laenud alustavatele ettevõtetele? .pakkume seda 2% intressiga! Võtke meiega ühendust aadressil (richardcosmos5@gmail.com)

Laenupakkumine

Loan offer
4 kuud tagasi

Fast cash offer for you today at just 2% interest rate, both long and short term cash of all amounts and currencies, no collateral required. Apply now for your instant approval and transfer. contact us now (WhatsApp) number +918131851434 sumitihomelend@gmail.com Mr. Damian Sumiti

Katarina
2 aastat tagasi

ma olen täna nii põnevil. Olen näinud kommentaare inimestelt, kes olid juba LAPO M-F-lt laenu saanud, nii et otsustasin taotluse esitada populaarsete soovituste põhjal ja alles mõni tund tagasi kinnitasin oma kontol kogusummat 10 500 eurot. See on tõesti suurepärane uudis ja soovitan kõigil, kes vajavad tõelist laenu, taotleda oma e -posti teel: lapofunding960@gmail.com
Whatsapp +447883183014

Thomas Prada
2 aastat tagasi

Tere päevast, kas vajate laenu? näiteks laen oma osakonna tasumiseks, üüri maksmiseks ja finantsprobleemide lahendamiseks, siin on teile võimalus, Hope pakub kodulaenu, ärilaenu, kommertslaenu, stardikapitalilaenu, ehituslaenu, autolaenu, hotellilaenud jms 2% intressimääraga iga -aastase tagasimakse kohta. Hope -laen võtab maksimaalselt {24} tundi, et jõuda kõigi heakskiidetud klientideni, võtke meiega ühendust aadressil tinvestor53@gmail.com WhatsApp “: +16892107004

Emma Shaw
2 aastat tagasi

Tere, tänu LAPO MICRO FINANCE’le, kes andis mulle täna laenu oma haige lapse elu päästmiseks, soovitan kõigil abivajajatel kiiret laenu saata e-kirjaga: lapofunding960@gmail.com
Whatsapp +447868753778

Ellena
3 aastat tagasi

See oli uskumatu, kuidas ma sain 500 000 dollari suuruse laenu. Minu nimi on proua Ellena, ma olen Mehhiko kodanik. Mul on hea meel, et sain laenu laenuandjalt, mis aitab mul laenu saada. Olen proovinud erinevaid teenuseid, kuid ma ei saanud kunagi nendest teenustest laenu. mõned neist paluvad mul täita palju dokumente ja päeva lõpuks see hästi ei lõpe. Kuid olen pärast kohtumist thomasfrankfirmidega õnnelik, suutsin saada oma 500 000 dollari suuruse laenu, nüüd läheb minu äri hästi ja tahan sellest täna kõigile teada anda, kuna need on kiired ja 100% usaldusväärsed. nüüd maksan laenu tagasi. Sain ettevõttest (ASHTON DILLONI… Loe rohkem »

paul fletcher
3 aastat tagasi

Tubli töö väärib head häid soovitusi !!! Nägin kommentaare inimestelt, kes on juba laenu saanud James Wuncleri laenufirmalt, nii et otsustasin nende soovituste alusel taotleda ja vaid mõni tund pärast laenu kinnitamist ja menetlemist kinnitasin oma isiklikule pangakontole 30 000 dollarit, mis Taotlesin, et olen nii tänulik ja tänulik hr James Wunclerile, et ta tegi mu laenutaotluse sujuvaks õnnestumiseks pärast seda, kui sellel saidil olid võltsitud erasektori eralaenu pakkujad kaks korda petnud. nii et näitan oma tunnustust tema heade tegude eest, soovitades kõigil, kes vajavad tagatud, legitiimset, madala 3% intressimääraga laenu, võtta viivitamatult ühendust JAMES WUNCLERI LAENU FIRMIGA e-posti aadressil:… Loe rohkem »

Mr morgan
4 aastat tagasi

Kas vajate laenu? Kas soovite laenu võtta? Või muretsete rahaliselt? Kas peate võlga ära maksma? Anname laene maailmale. Meie laenuintress on 2% aastase tähtajaga annuiteedist, sõltumata asukohast või krediidiseisundist. Hankige laen juba täna Võtke meiega ühendust ettevõtte e-posti aadressil: Morganpatrick517@gmail.com TÄHELEPANU: emiteerime minimaalselt 500,00 USD / euro kuni maksimaalselt 50 000 000,00 USD. USA DOLLAR / EURO, ETC Laenutaotlus tuleb esitada USA dollarites või eurodes ja muus kasutatud valuutas. Allpool on huvitatud laenuotsijad, et täita laenutaotluse vorm kinnitamiseks. TAOTLEJA ÕIGUSNIMETUS Pealkiri: Hr / hr./Miss Perekonnanimi: Eesnimi: Sünniaeg: Sugu: Perekonnaseis: Lähim sugulane: Next of Kini mobiilinumber ja e-post: Praegune aadress: riik:… Loe rohkem »

Bridge Finance
5 aastat tagasi

Head päeva,

Kas teil on vaja oma võlgade arveldamiseks kiirlaenu või vajate oma ettevõtte parandamiseks kapitalilaenu? Kas olete pankade ja teiste finantsasutuste poolt tagasi lükatud? Kas teil on vaja konsolideerimislaenu või hüpoteeki? Ära vaata kaugemale, sest me oleme siin, et aidata kõiki teie mineviku finantsprobleeme.

Bridge Finance on lahendus kõigile teie finantsprobleemidele. Meie laenud on lihtsad, pikad ja lühikesed ning soodsad intressimäärad on teie eelarvest 2%.

huvitatud osapooled peaksid meiega kohe ühendust võtma (adribay0008@gmail.com)

Alonso
5 aastat tagasi

Kas teil on vaja isiklikku või ärilaenu ilma stressi ja kiire heakskiiduta? Kui jah, siis võtke meiega täna ühendust, kuna pakume praegu laene suurepärase intressimääraga. Meie laen on tagatud ja turvaline, meie klientide õnne on meie tugevus. Lisateabe saamiseks võtke meiega ühendust aadressil: espanaprestamos @ gmail com whatsapp +34 632 09 98 96