Aurupaat „Kallis Mari“ avab hooaja Väikesel viigil

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kallis Mari (18)

Aurulaev "Kallis Mari". Foto: arhiiv

Laupäeval, 17. juunil alustab aurupaat „Kalli Mari“ oma neljandat hooaega, sedapuhku uues asukohas – aurupaat sõidutab huvilisi sel suvel Väikesel viigil.

Sihtasutuse Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid juhataja Anton Pärna sõnul on uus huvisõitude väljumispaik linnakülalistele lihtsamini leitav ja peatänavale lähemal.

„Uus paadisild asub täpselt Ehte tänava lõpus ja on juba Rootsi turult kenasti nähtav. Sõite broneerima enam ei pea. Paat väljub neljapäevast pühapäevani igal täis ja pooltunnil 11.00 – 17.00,“ selgitas Pärn.

Kenaks traditsiooniks on kujunenud, et „Kalli Mari“ jaoks laulab hooaja alguses meretuuled mahedamaks eestlastele oma muusikaga kalliks saanud Mari. Sel aastal toimub Helin-Mari Arderi soolokontsert. Helin-Mari saadab end klaveril, esitades omakirjutatud eestikeelseid laule armastatud poeetide tekstidele. Kontsert toimub laupäeval, 17. juunil kell 14.00 restoranis Blu Holm ja on kõigile tasuta.
Varem on Haapsalus „Kallile Marile“ hoogu andmas käinud Mari Kalkun ning Mari Jürjens.

Sõitma hakkab ka Ruhnu jaala, mille sõidud saavad alguse Rannarootsi muuseumi juurest.

Meresõiduhooaja avamisele tasub aga koos perega juba varem tulla.

Rannarootsi muuseumis saavad lapsed alates kella 11.00 endale pikksilma meisterdada. Töötuba on tasuta. Kõik soovijad saavad sel päeval teha huvisõite nii aurupaadi kui jaalaga soodsamalt kui tavaliselt.

Sündmust toetab Eesti Kultuurkapital.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
25 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jeerum
6 aastat tagasi

see on ju turistidele mõeldud.Kohalik ei lähe ju sinna vaadet imetelma.Ja mis lärmist jutt käib ?Et hakkab 24/7 suuri rahvamasse vedama või…

to Veider
6 aastat tagasi

no mis meretunnet sa üldse siin madalas lahesopis ootad ?

möödakäija
6 aastat tagasi

eks see ongi sellepärast Viigi peale toodud, et linnas ringi pealt kohe näha oleks ja turistid kohe sõitma tormaksid, mõtlemata, et lindude ja ka sealsete jalakäijate rahu on rikutud.

Veider
6 aastat tagasi

et Viigi peal, see ju nii väike tiigike, mingit meresõidu-tunnet seal küll kätte ei saa. Lihtsalt lombi peal tiirutab? Kuhu seal sõita on, kaks meetrit paremale, kaks meetrit vasakule?

elku
6 aastat tagasi

Huvitav, et Ruhnu jaala jaoks ei ole meri madal .

Evelin
6 aastat tagasi

See on väga tore, et jälle sõitma hakkab, aga ma tahaks tegelikult teada põhjust, et miks just Väikesel viigil? See on ju (suhteliselt) kinnine veekogu. Pealegi, kas see viigil elavat linnurahvsat ei sega? Samuti mäletan, et paadist sai kõva vilet lasta, kas siis nüüd peame arvestama sellega, et seal enam rahulikku jalutust teha ei saagi – üks popsutamine ja vilistamine kõik need neli päeva ja terve suvi läbi? Ma sooviks küll omanikelt minkgit seligutst või põhjendust selle kohta.

koht valesti valitud
6 aastat tagasi
Reply to  Evelin

Nii ahtakesel alal tiirutamine. Näen ma palja silmaga sama palju kui seal paadis kükitades. Mis lõbu see pakub? Viik võiks ikka olla jalutajaile, tasane ja vaikne. Ujujad peavad ise vaatame, et ette ei jää? Jalutan magava imikuga, paat töristab vilet,…, ei sobi kuidagi.

sos
6 aastat tagasi

Täpselt nii, kui midagi ei tehta – virin, kui midagi tehakse – ikka virin. Minu meelest hea on hea mõte tuua see eksootiline laevuke sõitjaile lähemale. Ehk jõuab projekt ka kasumisse.

kilu
6 aastat tagasi
Reply to  sos

Haapsalu on muidugi nii hullult suur, et ega sadamasse ju tänapäeva põdur inimene minna ei jaksa. Kõik on invaliidid. Olen ka Kalli Mariga sõitmas käinud, aga Viigile küll ei läheks. Võin ümber Viigi jalutada, laevasõidule tahan minna merele. Rääkimata reostusest ja Haapsalule ainuomase idülli rikkumisest. Erakordselt rumal mõte.

tuttpütt
6 aastat tagasi
Reply to  sos

arvestades kalli mari enda maksumust ja seda puidulasti, mis tuleb katlas ära põletada, et marikene saaks pooletunnise ringi teha, siis aastaks 2059 jõuab see projekt ilmselt kasumisse küll.

Aga tõenäoliselt on ta nii mõnegi afääri algataja jaoks kasumisse juba jooksnud :))) Eks vanasõnagi ütleb, et loll on see kes raha teha ei oska.

Tegus+eakas
6 aastat tagasi

Noh on ikka seda sappi ja õelust. Ega siis asjata ei ole Veiko Märka öelnud, et «
õige eestlane on sallimatu, haige ja ebakindel.

kilu
6 aastat tagasi
Reply to  Tegus+eakas

Kui juhid on arukuse kaotanud, siis ei saagi teisiti. Masendav on selline vähene mõtlemisvõime. Oleks oluliselt paremaid ideid.

hüljes
6 aastat tagasi
Reply to  Tegus+eakas

ei leia et peaks linnaviletsuse ja selle kliki totrustele suure hurraaga takka kiitma.

LV arenguosakond on täiesti 90ndatesse kinni jäänud.

President+Päts
6 aastat tagasi

Tragikomöödia.m

tallinna elanik
6 aastat tagasi

Kui Haapsalu rahvas “Kallist Marist” ära tüdineb, siis Õismäe rahvas ootab tedaHarku järvele ja sealt edasi Viljandi järvele jne.