Nõva vallavanem püsib ametis, praegu puhkusel

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Deiw Rahumägi (urmas lauri)

Deiw Rahumägi. Urmas Lauri foto

Selle nädala kolmapäeval kriminaalkuriteos lõplikult süüdi jäänud Nõva vallavanem Deiw Rahumägi on kinnitanud BNSile, et lahkub vallavanema ametist, kuid lahkumisavaldust ta esitanud ei ole ega ole ka volikogu teda tagandanud.

Rahumägi on 21. juunini puhkusel. Tema kohuseid täidab arengu- ja planeeringuspetsialist Aivi Heinleht. Heinleht ütles, et on vallavanema lahkumisest lugenud vaid ajalehest. „Meile mingit ametlikku dokumenti pole tulnud. Ei kohtumäärust ega lahkumisavaldust,” ütles Heinleht eile.

Neli kuud enne valimisi lahkuv Rahumägi jääb ilma aasta palgast, mida saavad haldusreformi tõttu tööta jäävad vallavanemad. Rahumäe ühe kuu palk oli 1300 eurot.

„Ebameeldiv seis. On siis mõned kuud enne valimisi sellist segadust vaja,” ütles Nõva volikogu aseesimees Tarmo Heinleht.

Heinlehe sõnul pole seni arutatud, kas Nõva saab uue vallavanema või määratakse sügiseni kohusetäitja. Juunis tuleb volikogu istung, kuid aeg ei ole veel määratud.

Lääne Elul ei õnnestunud Rahumäe käest eile kommentaari saada. Kui Rahumägi vallavanema ameti maha paneb, tuleb tal lahkuda ka Läänemaa omavalitsuste liidu esimehe kohalt, sest seda kohta saab täita vaid omavalitsusjuht. Kui Rahumägi enam vallajuht ei ole, ei saa ta juhtida ka omavalitsute liitu.

„Uudis on nii värske, et pole arutatud, kas on mõtet valida mõneks kuuks uus esimees või mitte. Mina olen ennegi seda tööd teinud, aga kui leitakse, et on tarvis, siis valime uue esimehe,” ütles Läänemaa omavalitsuste liidu aseesimees Jüri Ott.

Kui maavalitsused kaovad, läheb osa ülesandeid omavalitsuste liidule. Pärast haldusreformi muutub liidu koosseis, sest Lihula ja Hanila lähevad Pärnumaa koosseisu. Oti sõnul tuleb omavalitsuste liidu juhatus kokku nädala pärast. Rahumägi on omavalitsuste liitu juhtinud poolteist aastat.

Rahumägi jäi sel nädalal lõplikult süüdi ametiauto kuritarvitamises ja vallale rahalise kahju tekitamises. Esimeses kohtuastmes mõisteti Rahumägi õigeks, teises süüdi. Riigikohus asja menetleda ei võtnud. Süüdistuse järgi kandis Rahumägi 2014. aastal oma ametiauto sõidupäevikuisse valeandmeid. Peale selle võttis ta ka valla kütusekaardiga bensiini. 2015. aastal maksis Rahumägi rohkem kui 1700 eurot vallale tagasi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
R.+Olala
6 aastat tagasi

Tere jah vallavanemaga lõppeb nüüd kõik, aga ma pole kuulnud ühtegi head sõna revisjonikomisjoni esimehe proua Ilme Peedosoni kohta, tema selle hea töö ikka ära tegi, ootaks vallavalitsuse ja volikogu poolt tunnustust tehtud töö eest, see naine on küll preemiat väärt. Edu teile vallavalitsus.

MARGUS OLLEMA
6 aastat tagasi

arvab ,et volikogu liikmeid supinahaks nimetada on kohatu aga volikogu esimehele surve avaldamist , vallavanemaga töölepingu ülesseütlemiseks , pooldan kahe käega. sellist venitamist ei saa lubada.

oh
6 aastat tagasi

Arvestades, et vallavanema “kohus” on, volikogult antud volituste alusel, kõik valla kinnisvara maha müüa enne ühinemist, siis midagi sellist praegu toimubki. Sest lõpupreemia ju kaob, kuskilt peab seega midagi asemele võtma, et kohtulahend kinni maksta. Seega “puhkuse” ajal on vaja mingite tehingute läbiminemist kindlustada.

eks ta ole
6 aastat tagasi
Reply to  oh

puhkuse ajal on alati võimalik haigeks jääda, kindlasti ka see Portugali reis väsitas jne-jne. venitab veel sügiseni välja nii, volikogus ainult supinahad koos, ei neist ole vallavanema lahti laskjaid …

vallavanem
6 aastat tagasi

mängib oma mingit reegliteta mängu edasi, sellest aga aru ei saa, et mäng ammu läbi on ja kaotajadki selgunud. Ärka üles!

no
6 aastat tagasi

ok, ma saan aru, et vallavanem teil seal seadust ei tonka(pole seda vist kunagi õieti mõistnud) aga mis vabandus on volikogul ja vallavalitsusel?

urood
6 aastat tagasi

Ripub valla nisa küljes niikaua nkuni võimalik !
Süüdimatu lihtsalt !

Deiwu kaks nägu
6 aastat tagasi

Ka puhkuse ajal võib töötaja esitada lahkumisavalduse. Mis nüüd siis puudu on, toimiv pastakas, kirjaoskus või veel midagi “salajast” pooleli?

tundub et
6 aastat tagasi

puudu on lugemisoskus ja seaduse tundmine(sh. ka vallavalitsusel).

Avaliku Teenistuse Seadus
§ 123. Teenistusest vabastamine süüdimõistva kohtuotsuse jõustumisel